CASTELLERS
Societat 02/09/2012

Comença el segon tram de la temporada castellera

La posada a punt de les estructures bàsiques de les colles que s'aturen a l'estiu ha coincidit aquest cap de setmana amb les últimes traques a la zona tradicional

Efren Garcia
2 min
Els verds fan el millor Sant Fèlix  de la història

Granollers @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Les colles tornen a posar en marxa els seus motors després de l'aturada estival. La diada de Sant Fèlix serveix de punt d’inflexió per a les colles que fan vacances a l’estiu. A diferència de l'arrencada a primers d'any, la tornada a la feina castellera suposa l'inici de la part més important de la temporada.

No hi ha qui els pari

La Colla Joves Xiquets de Valls segueix pitjant a fons l'accelerador. Tres dies després de la diada més important de l'estiu, els vallencs han equiparat el seu nivell al dels Minyons i la Jove tarragonina descarregant a Torredembarra la tripleta màgica: tres i quatre de nou folrats i cinc de vuit. Els vallencs reclamen amb castells el que els castells els van prendre, recuperar una plaça a la diada de Sant Fèlix.

Els Xiquets són de gamma alta

Els Xiquets de Tarragona segueixen fent una tasca molt interessant amb el calendari molt present. A Torredembarra han tornar a descarregar dos castells de gamma alta de vuit, el cinc i el dos folrat, i ja pensen en la diada de Santa Tecla per tornar a fer una passa endavant.

Tornen els castells de vuit

Després d'un estiu protagonitzat per les grans formacions, el setembre fa tornar les construccions de vuit pisos. Els Castellers de Sants han completat a Barcelona la primera clàssica de vuit després de la represa. Els Saballuts també s'han posat les piles. Si bé una baixa d'última hora els ha impedit provar el tres de vuit, han tornat a l'activitat descarregant tant el quatre de vuit com el dos de set.

Segueix la progressió

Les estrenes dels Nois de la Torre i dels Castellers de Santa Coloma donen un nou impuls a dues formacions en actual projecció. Els Nois han descarregat a casa el quatre de set amb agulla i han segellat una excel·lent diada apuntant-se el segon set de set de la seva història. Santa Coloma segueix sumant diades de sis pisos. Amb la recuperació del quatre de sis amb agulla, han aconseguit la millor diada dels últims nou anys.

Alcover torna a alçar castells

El món casteller segueix sumant cada setmana. Dissabte la vila tarragonina d'Alcover va viure de nou l'emoció de les torres humanes en el bateig d'una nova colla, la Colla Castellera Xiquets d'Alcover, que agafarà el relleu dels desapareguts Xiquets de la Vila d'Alcover, que van cessar la seva activitat el 2009. Els seus primers castells de sis han sigut rebuts per la comunitat castellera amb entusiasme.

stats