Societat 23/01/2012

Comença la setmana de proves del control de velocitat pel sistema variable a l'AP-7, l'AP-2 i la B-23

Entre aquest dilluns i aquest divendres es posarà en pràctica aquest sistema de control dels conductors

Acn
1 min
Imatge d'arxiu d'un tram de l'AP-7 / ACN

BarcelonaEl Servei Català de Trànsit (SCT) ha engegat a les sis de la matinada d'aquest dilluns la setmana de proves del sistema de velocitat variable a l'AP-7, l'AP-2 i la B-23 en el tram Martorell - Molins de Rei - Diagonal en ambdós sentits de la circulació. El període de proves del sistema serà de les 06.00 a les 22.00 cada dia fins al divendres 27 de gener.

El sistema preveu cronometrar el temps que un vehicle tarda a efectuar el tram controlat, de tal manera que se'n pot determinar la velocitat a la qual l'ha fet i, doncs, si ha superat la permesa. Al tram controlat hi haurà diversos panells lluminosos que aniran informant els conductors de la velocitat a la qual circulen.D'altra banda, en aquest període en els panells de missatgeria variable de l'AP-7, l'AP-2 i la B-23 s'anunciarà i avisarà els conductors que el sistema de velocitat variable està en proves. Al llarg d'aquests dies el procés sancionador en aquesta via no variarà.

L'equipament de velocitat variable de l'AP-7, l'AP-2 i la B-23 és com el ja existent a l'autovia de Castelldefels (C-31) i a l'autopista del Garraf (C-32) i permetrà modular la velocitat d'aquesta via a la baixa en funció de diversos paràmetres com la congestió, les incidències viàries, les inclemències meteorològiques o les condicions mediambientals.

stats