Societat 18/09/2013

Comencen les obres de millora integral del passeig de Gràcia de Barcelona

Es renoven paviment, il·luminació i instal·lacions al tram dels Jardinets de Gràcia

Ara
2 min
Un dels primers espais amb molt trànsit de Barcelona que estrenarà els carrils lents, pensats per a la coexistència de bicis i vehicles a motor, serà el passeig de Gràcia.

BarcelonaLes actuacions del pla de remodelació del passeig de Gracia de Barcelona han començat aquest dilluns 16 de setembre amb l'inici de les obres en el tram dels jardins de Salvador Espriu, coneguts com els Jardinets de Gràcia. La primera de les actuacions serà la renovació del paviment de les voreres -amb lloseta hexagonal tipus Gaudí- i la regularització de les rampes d'accés a l'aparcament subterrani, per reduir la seva longitud i aconseguir més espai per als vianants.

També es canviarà l'enllumenat per tal de millorar els nivells lumínics i garantir l'eficiència energètica, i s'instal·laran noves canalitzacions de serveis al subsòl. Les obres compten amb un pressupost de 387.500 euros i està previst s'acabin el novembre d'aquest any 2013, abans de la campanya comercial de l'època nadalenca. Durant aquests treballs, es restringirà l'accés de vehicles als Jardinets tant pels carrils banda Llobregat com Besòs.

Primera fase del Pla de Millora Integral

Les obres als Jardinets són l'inici de l'actuació global prevista al Pla de Millora Integral del Passeig de Gràcia, que preveu actuacions en tot el carrer i fins a plaça de Catalunya. Les actuacions pretenen regenerar l'espai públic, reordenant els espais i usos, amb una millora general de qualitat en paviments, mobiliari i senyalització. A més, s'implantarà un nou model d'il·luminació que potencia les zones de passeig dels vianants, eficient energèticament sense disminuir intensitat.

Al 2012 ja es van realitzar les primeres obres de millora al Passeig de Gràcia, amb un paquet de mesures de xoc concentrat a reparar voreres, reparar el mobiliari urbà, i actuar a la xarxa de clavegueram, entre d'altres.

El Passeig, en xifres

En total, el Passeig de Gràcia té 2 km de llarg i una superfície de 96.880 m2. Pel que fa als elements urbans, el passeig compta amb 49.000 m2 de paviments de vorera lateral, 9.000m2 de mitjanes, 371 columnes i 17 quadres de comandament de l'enllumenat, 124 bancs, 104 pilones, 223 metres lineals de baranes, 538 arbres (plàtans), 2.350 m2 de zones enjardinades i aproximadament el 75% de cobertura de xarxa WIFI.

A nivell comercial, el Passeig compta amb 163 locals, dels quals el 65% estan en mans d'operadors estatals i el 35% negocis internacionals. Un 20% del total d'aquest comerç són botigues de luxe, amb un temps d'espera de les marques més prestigioses d'entre 3 i 4 anys.

stats