Comencen a retirar els 2.500 neumàtics d'un abocador il·legal de Tossa de Mar

El Síndic de Greuges va reclamar una actuació immediata pel risc en la salubritat

L'abocador il·legal que van descobrir els Agents Rurals a Tossa de Mar té els dies comptats. Aquest matí s'han començat a retirar els 2.500 neumàtics i altres deixalles que s'acumulaven en uns terrenys forestals del municipi. L'actuació arriba quatre dies després que el Síndic de Greuges reclamés que es netegés tot l'espai "de manera immediata" perquè es tractava d'un focus important de cria i propagació del mosquit tigre i d'un "problema greu" de salubritat.

Fonts de l'Ajuntament han assenyalat que l'abocador ocupa uns terrenys que pertanyen a tres propietaris. Un va morir sense descendència ni hereus i, per tant, la Generalitat n'és la propietària, i els altres dos desconeixien que els seus terrenys s'haguessin convertit en un abocador il·legal perquè feia molts anys que no hi anaven. De fet, asseguren que es van quedar ben astorats al descobrir totes les deixalles que s'hi havien acumulat.

Els dos propietaris s'han fet càrrec del cost de treure els residus i de gestionar-los a través d'una empresa especialitzada. A més dels 2.500 neumàtics de cotxe i de camió, també s'hi han trobat dues embarcacions abandonades i altres restes.

Més continguts de