Societat
Societat 27/07/2011

Comerciants, Generalitat i Ajuntament engeguen una campanya per convèncer la ciutadania que no compri als 'top manta'

Repartiran 200.000 fulletons i col·locaran hostesses a les poblacions turístiques per explicar els "efectes nocius d'aquesta activitat il·legal". Un 18% dels catalans compra als 'top manta'

Sònia Sánchez
2 min

BarcelonaLa Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) ha engegat una campanya, en col·laboració amb la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, per conscienciar els ciutadans sobre els "efectes nocius, tant econòmics com socials" de l'anomenat top manta i aconseguir que deixin de comprar els productes d'aquesta venda il·legal, segons ha explicat avui el secretari general de la CCC, Miguel Angel Fraile. Segons les dades d'aquesta organització, el 18% dels catalans acostuma a comprar als top manta.

Els comerciants repartiran uns 200.000 fulletons i enviaran hostesses a diversos punts de venda de top manta de Barcelona, Salou, Vendrell, Comarruga, Torredembarra, Cambrils, Calafell, Roses i Empuriabrava, per informar tant turistes com autòctons sobre el que anomenen "la cara oculta del top manta".

Sota el títol "Estirem de la Manta", la campanya explica que "darrere de la manta s'amaga una competència deslleial", que està perjudicant les vendes dels petits i mitjans comerços, a més de la "desprotecció al consumidor, que perd el seu dret a reclamar", un "frau fiscal" a través de "falsificacions i imitacions" que "no paguen impostos" i una "explotació laboral dels venedors de manta", entre altres coses.

"Hem d'aconseguir un canvi de valors perquè la gent entengui que si compra al top manta està col·laborant amb una activitat delictiva", va apuntar Fraile, remarcant que darrere d'aquesta venda il·legal hi ha també "xarxes de delinqüència organitzada" que es dediquen a la falsificació i que mouen uns 100 milions l'any a Catalunya.

Aquesta campanya de conscienciació, que costarà 60.000 euros, sufragats entre la CCC, la Generalitat i l'Ajuntament, s'unirà a les accions que aquestes dues administracions ja estan fent en l'àmbit policial i de sensibilització per combatre el top manta.

Fraile va voler deixar clar també que no es tracta de "cap atac a la immigració" i va recordar que la CCC "té també una campanya anomenada 'El comerç t'acull' per ajudar els nouvinguts a instal·lar els seus propis establiments comercials, de manera correcta i legal".

stats