Societat 22/03/2012

Comissat un cultiu de 340 plantes de marihuana en un domicili de Pallejà, al Baix Llobregat

La droga hauria tingut un valor de 87.000 euros en el mercat il·lícit

Ara
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han desmantellat un cultiu de marihuana a escala industrial en un domicili de Pallejà i han detingut dos homes, un americà de 29 anys i un anglès de 37 anys, ambdós acusats d'un delicte contra la salut pública. La investigació es va iniciar el passat 29 de febrer quan una patrulla de la Policia Local va observar com un vehicle tenia la porta oberta al costat d'un domicili, també amb les portes obertes, i els agents van pensar que es podia tractar d'un robatori. En accedir-hi, van comprovar que es tractava d'una parcel·la on, presumptament, es podia estar cultivant marihuana a escala industrial. Els agents van contactar amb els llogaters de l'habitatge, que van manifestar que tot era correcte i que el fet que les portes del vehicle i del domicili estiguessin obertes, era només un descuit.

La Policia Local va traslladar la informació del cas als Mossos d'Esquadra de Sant Feliu de Llobregat, que va iniciar una investigació per aclarir els fets. Després de vigilar el domicili, van constatar que una persona transportava constantment testos amb plantes de marihuana d'aquest domicili a un altre i que contínuament s'escoltaven sorolls d'aire condicionat o renovadors d'aire provinents del mateix edifici. Aquests dispositius són molt utilitzats en els cultius i plantació de marihuana. A més, el domicili investigat tenia un consum elèctric desmesurat respecte al consum mitjà de qualsevol domicili familiar.

340 plantes

Finalment, el passat 14 de març, els Mossos van entrar a l'habitatge, situat al carrer Via Internacional de la urbanització Fontpineda de Pallejà, al Baix Llobregat. Es van identificar i detenir els dos llogaters de l'habitatge per un suposat delicte de salut pública, es van comissar 340 plantes de marihuana, les quals es trobaven en un cultiu intensiu mitjançant sistemes de rec, de ventilació i il·luminació, instal·lats de manera professional.

87.000 euros

El agents també van localitzar trinxadors, assecadors, tamisadors i un total de 20 quilograms més de marihuana de gran qualitat, que ja estava elaborada i preparada per a la seva distribució. El seu valor al mercat hagués arribat als 87.000 euros.

D'altra banda, també es van intervenir gran quantitat de ventiladors, pantalles d'il·luminació de gran potència, temporitzadors, humidificadors, ordinadors portàtils, diners en efectiu, fertilitzants i una màquina envasadora al buit.

Una vegada els detinguts van ser posats a disposició del jutjat de guàrdia, aquest va decretar el seu ingrés a presó.

stats