SOCIETAT

Alemanya descarta ara que els cogombres espanyols siguin l'origen del brot

"La font no ha sigut identificada", ha dit la senadora d'Hamburg que va apuntar Espanya. La UE rebaixa a tres el nombre de morts confirmats pel brot

Alemanya rectifica. La senadora de Sanitat d'Hamburg descarta ara que els cogombres espanyols siguin la causa del brot de la variant nociva del bacteri E. coli. Cornelia Prüfer-Storks va ser la persona que va apuntar en un primer moment cap als cogombres espanyols com a font de la infecció. Aquest dimarts, en canvi, la titular de sanitat de la ciutat-estat alemanya ha explicat que les segones anàlisis fetes al laboratori han evidenciat que la variant d'aquest bacteri descoberta en els cogombres espanyols no coincideix amb la trobada en la femta de ls pacients. S'han estudiat per ara dos dels tres cogombres espanyols sospitosos.

"La font (del brot infecciós) encara no ha sigut identificada", ha dit la senadora de Sanitat.

L'Institut d'Higiene d'Hamburg manté per ara les seves proves a tomàquets, cogombres i enciams en mercats, botigues d'alimentació i restaurants de la ciutat-estat, a la recerca de la font de la infecció, un extrem essencial per aturar el brot.

Des que es va detectar el primer cas la setmana passada, almenys 15 persones han mort a Alemanya, la majoria dones d'edat avançada, a causa de l' E. coli hemorràgic. 1.400 més han resultat afectades de diversa consideració, de les quals unes 570 resideixen a Hamburg.

Només tres casos confirmats

Amb tot, les xifres d'infectats encara no estan confirmades. La Comissió Europea ha afirmat aquest matí que segons les seves dades oficials els morts com a conseqüència del bacteri intestinal E.Coli a Alemanya són 3 i no 15.

La portaveu de la Comissió, Pia Ahrenkilde, ha assegurat que "les dades confirmades que tenim de morts a Alemanya que s'hagin pogut vincular sense cap dubte amb el bacteri E. Coli són tres". A més, ha explicat, que pel que fa als casos detectats, "n'hem comptat 347 a Alemanya, 30 a Suència, 13 a Dinamarca, 6 a França, 7 a Holanda, 1 a Suïssa i 6 als Estats Units", ha dit la portaveu.

Les autoritats sueques han confirmat aquest matí el primer cas de mort per contagi d'una variant del bacteri intestinal.

El comitè d'experts de salut alimentària es troba reunit d'urgència a Brussel·les per estudiar si el bloqueig a les hortalisses de l'Estat per part d'alguns països centreeuropeus està justificat.