Societat 28/06/2012

Condemnat a 22 anys el fill d'una 'madame' per matar la seva mare a punyalades

El jurat popular ha absolt Olga B. V., que era parella de l'acusat, ja que no queda clar que actués com a còmplice del crim

Efe
2 min

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha condemnat a 22 anys i mig de presó Juan Ramón Díaz Cabezas per matar a punyalades la seva mare, amb qui regentava un local de prostitució al barri barceloní de Gràcia. En la sentència, l'Audiència es basa en el veredicte del jurat popular i absol qui aleshores era la nòvia de l'acusat, Olga B. V., una noia de companyia del club de prostitució, ja que no queda acreditat que actués com a còmplice del crim.

Els fets van ocórrer entre els dies 5 i 8 de novembre del 2006, quan l'acusat va assestar més de 30 punyalades a la seva mare, que llavors tenia 56 anys, a l'esquena, el coll i les mans, que li van provocar la mort.

En el seu veredicte, el jurat popular va concloure que "una persona o més persones" van participar en el crim, encara que únicament va considerar acreditat que l'autor de l'assassinat va ser el mateix fill de la víctima. Davant d'aquesta situació, l'Audiència ha condemnat a 22 anys i mig de presó Juan Ramón Díaz Cabezas com a autor d'un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, amb l'agreujant de parentiu. A més, haurà d'indemnitzar amb 30.000 euros el seu germà, que tenia 15 anys quan va quedar orfe.

Després de la seva detenció el mes de març del 2007, Juan Ramón Díaz Cabezas i Olga B. V., que actualment es troben en procés de divorci després de tenir un fill en comú, van ingressar en presó preventiva, encara que van quedar en llibertat provisional al cap de dos mesos per ordre del jutge d'instrucció, després que les proves forenses posessin en evidència la debilitat dels indicis que els incriminaven.

La parella va ser arrestada després de mesos d'investigació dels Mossos d'Esquadra, que van fixar el dia de la mort el 6 de novembre arran de les declaracions de tres veïns, que van assegurar que aquella nit havien sentit crits d'auxili procedents de l'àtic on residia la 'madame'.

En el judici, els acusats van declarar que aquella nit van estar dormint junts en el bordell del barri de Gràcia de Barcelona que regenten, però la policia va descobrir, a partir de les dades dels repetidors de telefonia, que mentien, perquè en aquesta franja horària els seus mòbils havien estat detectats a prop de la casa de la víctima. Tot i això, els informes forenses, de criminalística i de bioquímica van fixar la data més probable de la mort de la 'madame' entre les 12 i les 24 hores prèvies a la troballa del cadàver, que va descobrir el mateix fill de la víctima el 9 de novembre després d'entrar a casa seva acompanyat d'un lampista.

Finalment, el jurat popular va determinar que el crim va ocórrer entre els dies 5 i 8 de novembre del 2006

stats