Societat 29/12/2011

Condemnat a 36 anys per cosir a punyalades la seva exdona i un amic a Barcelona

Els fets van tenir lloc el maig del 2009 a la platja de la Barceloneta. L'home complirà de manera efectiva un màxim de 25 anys de presó

Efe
1 min

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha condemnat a 36 anys de presó Xuequiang Chen per assassinar la seva exdona i un amic d'ella, als quals va cosir a punyalades quan passejaven de matinada per la platja de la Barceloneta, a la capital catalana, el maig de 2009. En la sentència, l'Audiència manté el veredicte inculpatori per a l'acusat que va emetre el jurat popular i fixa per a Xuequiang Chen, d'origen xinès, una pena de 19 anys de presó per l'assassinat de la seva exdona i una altra de 17 anys pel de l'amic d'ella.

Els fets, declarats provats per vuit dels nou membres del tribunal popular, van ocórrer cap a les 01.30 hores del 26 de maig de 2009, quan l'acusat, després de seguir la seva exdona -amb qui va tenir una filla- i un amic d'ella, els va abordar a la platja de la Barceloneta, a l'espigó que hi ha davant del carrer Marina.

L'acusat va assestar 26 punyalades a la dona i 25 a l'home, que van morir gairebé de manera immediata, i després es va fugir, primer en direcció al mar i després cap al recinte portuari, en ser descobert per uns treballadors de la neteja, encara que finalment va poder ser localitzat i detingut quan estava amagat sota d'un vehicle.

En la seva sentència, l'Audiència estableix en 25 anys el compliment efectiu màxim de la privació de llibertat per al condemnat, ja que els 36 anys de la suma de les dues penes són superiors al límit legal establert en el Codi Penal. L'acusat ha estat condemnat per dos delictes consumats d'assassinat amb traïdoria, si bé pel crim de la seva exparella la pena s'eleva fins als 19 anys en concórrer l'agreujant de relació afectiva.

stats