Societat 07/05/2012

Condemnat per desfogar-se a trets contra un radar de trànsit

Un conductor del Pont de Suert haurà de pagar 5.400 euros de multa i la reparació de la màquina, que puja a 33.000 euros, si l'assegurança no se n'ha fet càrrec ja. Tenia dues sancions per excés de velocitat

Efe
2 min

LleidaUn veí del Pont de Suert ha sigut condemnat a pagar 5.400 euros de multa per haver disparat fins a tres vegades contra un radar ubicat a Vilaller, en venjança per haver sigut sancionat dues vegades per excés de velocitat.

Segons la sentència, a la qual ha tingut accés Efe, el condemnat és Carlos P. S., de 35 anys, també haurà de pagar el cost de reparació del radar, que ascendeix a més de 33.000 euros, en el cas que la companyia d'assegurances del Servei Català del Trànsit no se n'hagi fet càrrec ja.

El radar està instal·lat al punt quilomètric 130,1 de la carretera N-230, al terme municipal de Vilaller, i els fets van passar el 9 de setembre de 2009 a la nit, quan el condemnat, "amb ànim de menyscabar la propietat aliena i en venjança per haver estat sancionat ja dues vegades per excés de velocitat, va disparar tres trets d'escopeta" contra el radar, segons la sentència.

Els trets van impactar la càmera de vídeo exterior i els vidres exteriors, deixant inservible tant l'esmentada càmera exterior com el flaix, l'antena i l'objectiu de la càmera interior.

Durant el judici, l'acusat va reconèixer que posseïa dos rifles amb mira telescòpica coincidents amb els que, segons els Mossos, podrien haver efectuat els trets, no obstant això va negar haver causat danys en el radar i va demanar la seva lliure absolució.

Els Mossos van provar que el radar tirotejat va deixar de funcionar després que la càmera registrés com un vehicle turisme d'igual model i color que el de l'acusat es parava al costat de la carretera, al voral oposat al radar.

A més, encara que es dóna el cas que la càmera del radar no va poder gravar la matrícula de l'esmentat cotxe, sí que s'observa que es tracta d'un Audi S3 blau elèctric, un vehicle poc habitual –l'únic existent a la comarca, segons Mossos– i coincident amb el que posseeix l'acusat.

Per tot això, el jutge considera l'acusat responsable dels danys al radar i el condemna a una multa de 12 mesos, a raó de 15 euros diaris, de la qual resulta un total de 5.400 euros.

stats