Condemnat a dotze anys de presó per haver abusat sexualment de la seva fillastra

L'acusat abusava de la menor gairebé cada dia, des que ella tenia 10 anys fins als 16

Un home ha estat condemnat a dotze anys de presó per haver abusat reiteradament de la seva fillastra. La sentència, dictada per l'Audiència de Lleida, apunta que l'acusat abusava de la menor gairebé cada dia, des que ella tenia 10 anys fins que en va fer 16.

Segons assegura la sentència, els abusos van començar quan la menor va anar a viure amb la seva mare i el marit d'ella a Espanya, des de Bolívia. Al cap de pocs dies de residir al pis del matrimoni i dues germanes menors més, l'acusat es va ficar al llit de la víctima, li va abaixar els pantalons i la roba interior i li va tocar els genitals. Els actes es van anar repetint sovint fins a arribar a deixar-la embarassada amb 13 anys i portant-la a avortar a una clínica de Tarragona.

La víctima va explicar, durant la seva declaració en el judici, que en un primer moment es va quedar bloquejada i que li feia por resistir-se o explicar el que succeïa a la seva mare. A mesura que es va anar fent gran va anar mostrant cada vegada més resistència, fins que va decidir denunciar els fets quan gairebé fregava la majoria d'edat. L'acusat, per la seva banda, va negar haver violat mai la filla de la seva dona, encara que sí que va admetre haver-la portat a avortar a Tarragona.

A més de la condemna de dotze anys de presó, el tribunal imposa a l'acusat una indemnització de 20.000 euros, deu anys de llibertat vigilada quan surti de presó i la prohibició de comunicar-se o acostar-se a la víctima durant tretze anys. L'Audiència també ha decidit retirar a l'acusat la pàtria potestat de les seves dues filles menors durant sis anys.