Condemnat a dos anys de presó per una agressió homòfoba a Castelldefels

El penat i dues persones més d'estètica 'skinhead' van insultar dos homes i van colpejar-los amb un monopatí

El jutjat penal número 3 de Vilanova i la Geltrú ha condemnat a dos anys de presó l'acusat per una agressió homòfoba a Castelldefels (Baix Llobregat) l'abril del 2010. El magistrat considera provat que l'acusat, acompanyat per dues persones més que no han estat identificades, va agredir dos homes amb un monopatí mentre els insultava amb expressions homòfobes. Un dels agredits va patir un traumatisme cranioencefàlic que va requerir sis punts de sutura.

La sentència, que destaca l'estètica 'skinhead' dels agressors, considera l'acusat culpable d'un delicte de lesions amb l'agreujant de discriminació per orientació sexual. També conclou que és l'autor d'una falta de lesions per l'agressió al segon home. El jutge considera provat que el 9 d'abril del 2010, cap a les 11 de la nit, l'acusat es trobava a l'Avinguda Diagonal de Castelldefels amb dues persones més. Aquest grup 'skinhead' estava saltant damunt els cotxes. Aleshores, David, la seva parella sentimental, Javier, i una amiga van cridar-los l'atenció i els van demanar que aturessin aquesta actitud incívica. La sentència recull que l'acusat i els seus companys van insultar-los amb expressions com "maricon de merda", "escòria", "heu de marxar d'aquest país" i que també els van agredir.

David va ser colpejat al cap per darrere i després, amb un monopatí, el van agredir a la part frontal superior dreta del cap. Javier també va rebre un cop al cap amb el monopatí. El grup 'skinhead' els va continuar propinant insults fins que David i Javier van poder abandonar el lloc de l'agressió. La sentència destaca "l'ànim" dels agressors "d'ocasionar mal i menysprear la dignitat de David i Javier amb motiu de la seva orientació sexual".

El traumatisme cranioencefàlic que va partir David va requerir, a part de la primera assistència sanitària, tractament quirúrgic de tres puts a la ferida frontal i tres més a la temporoccipital i que li han deixat una "tènue cicatriu posttraumàtica". Per la seva banda, Javier va patir una contusió a la zona temporal esquerra que va necessitar una primera assistència mèdica i medicació.

El jutge prohibeix a l'agressor apropar-se a les víctimes

Segons la prohibició del jutge, l'acusat no podrà apropar-se a David, a casa seva, al seu lloc de treball o a qualsevol lloc on es trobi en un radi inferior a 1.000 metres. També li prohibeix comunicar-se amb ell per qualsevol mitjà durant tres anys.

Pel que fa a la falta de lesions per l'agressió a Javier, el condemna a 400 euros de multa i també li prohibeix apropar-s'hi i comunicar-s'hi durant sis mesos. A més, el penat haurà d'indemnitzar David amb 500 euros per les lesions causades i 700 per les seqüeles, i Javier, amb 170 euros per les lesions.

Tot i la condemna a dos anys de presó, el l'acusat no hi ingressarà. La pena imposada se suspèn per un període de tres anys, ja que el condemnat té cancel·lats els antecedents penals, amb la condició que no torni a delinquir durant aquest període.