Societat 04/05/2012

Condemnen Easyjet per discriminar una passatgera discapacitada a França

L'aerolínia haurà de pagar 5.000 euros a la dona per obligar-la a desembarcar i agafar un altre vol perquè no tenia acompanyant per anar al lavabo

Efe
2 min

ParísLa companyia de vols de baix cost Easyjet ha sigut condemnada aquest divendres pel Tribunal Correccional de París a pagar 5.000 euros en concepte de danys i perjudicis per haver impedit viatjar a una dona discapacitada, segons ha informat l'Associació de Paralítics de França (APF).

Els fets, que van començar a jutjar-se el març passat, van ocórrer el 21 de març de 2010, quan la francesa Marie-Patricia Hoarau va embarcar sola en un vol entre París i Niça de l'aerolínia britànica, després d'haver facturat "sense dificultats".

Un membre de la tripulació li va indicar que els discapacitats estan obligats a anar al lavabo de l'avió acompanyats i, encara que diversos passatgers es van mostrar disposats a ajudar-la en cas que necessités anar-hi, el cap de cabina va rebutjar les seves propostes, i va al·legar que no havien sigut registrats com a acompanyants.

La dona, que el dia anterior havia fet la mateixa ruta en sentit invers, va haver de desembarcar i agafar un altre vol acompanyada d'un passatger a qui el personal de terra va demanar que assumís aquest rol.

L'aerolínia britànica ja va ser condemnada per fets similars el gener passat, quan va impedir l'embarcament de tres discapacitats entre novembre de 2008 i gener de 2009.

Segons l'APF, per qui el cas de Hoarau és un "acte discriminatori", les persones amb minusvalideses són "encara víctimes molt sovint del rebuig a embarcar en els transports aeris".

Aquesta associació va recordar que la reglamentació europea "prohibeix a les companyies aèries i als operadors turístics rebutjar, per raó d'un problema de mobilitat, una reserva o un embarcament en els vols que s'enlairin d'aeroports de la Unió Europea".

L'advocat de l'aerolínia Philippe van der Meulen va assegurar a la sortida del tribunal que recorrerà la sentència i va recordar que Easyjet transporta 350.000 discapacitats cada any, uns 1.000 al dia.

stats