JUDICIAL
Societat 04/04/2011

Condemnen Salut a pagar 180.000 euros per la mort d'una nena amb meningitis a Roses

Tres metges diferents del CAP de Roses no van diagnosticar meningitis a una nena de 14 mesos que va acabar morint i ara l'ICS haurà de pagar 180.000 euros

Redacció
2 min

BarcelonaUn jutjat de Barcelona ha condemnat a l'Institut Català de la Salut (ICS) a pagar 180.000 euros als pares d'una nena que va morir el gener del 2004 per meningitis, després que tres metges diferents del CAP de Roses (Alt Empordà) no li detectessin la malaltia en quatre dies. La nena presentava febre, tos i vòmits, però els metges van considerar inicialment que eren infeccions respiratòries comunes. No va ser fins que van portar el nadó de 14 mesos a l'hospital de Figueres, deu dies després de la primera visita, que se li va diagnosticar la meningitis. Tres dies després va morir.

En les seves al·legacions, l'administració assegura que la nena va desenvolupar la meningitis després d'anar al CAP, i que els metges d'aquest centre li van diagnosticar i tractar correctament les infeccions que tenia, que van descriure com bronquitis, aparició de dents, angines i pus, receptant-li antitèrmics, analgèsics i antibiòtics. No obstant això, la nena no millorava i per això els pares la van portar el 2 de febrer a l'hospital de Figueres, on immediatament li van diagnosticar la meningitis. Davant la gravetat de la nena, la van traslladar a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va morir tres dies després. En canvi, el perit aportat per la família de la nena, assegura que els metges del CAP, sobretot el segon i el tercer, no van actuar amb prou diligència, tenint en compte que l'edat de la nena i el fet que no millorés tot i el tractament receptat.

El jutge fa cas d'aquest perit i considera que els metges haurien d'haver buscat nous diagnòstics o tractaments, davant de la falta d'efectivitat dels seus procediments. Per això, considera que els pares van patir una "pèrdua d'oportunitat", en no poder comprovar si la seva filla s'hagués salvat si l'haguessin diagnosticat abans.

stats