Societat 18/03/2011

Condemnen l'assassí de Mari Luz a 22 anys de presó

Santiago del Valle tampoc podrà residir a Huelva quan compleixi la sanció i la seva germana Rosa ha estat condemnada a 9 anys per ser còmplice

Efe
1 min

MàlagaL'Audiència Provincial de Huelva ha condemnat a Santiago del Valle a 22 anys de presó per l'assassinat de la nena Mari Luz Cortés i per abusos sexuals, i la seva germana Rosa ha estat condemnada a 9 anys per ser còmplice de l'assassinat. La sentència, a la qual tingut accés Efe, posa fi al procés judicial obert el març de 2008 després de la detenció dels germans del Valle a Pajaroncillo (Conca) i pel qual es va celebrar judici oral entre el 16 i 25 de febrer en què hi van participar més de 70 persones, entre testimonis i perits.

En la sentència, el tribunal condemna a Santiago del Valle a 19 anys de presó per un delicte d'assassinat i a 3 anys per un delicte d'abús sexual amb l'agreujant de reincidència i Rosa del Valle a 9 anys per còmplice de l'assassinat. El tribunal ha acordat, donada la gravetat dels delictes, que no puguin gaudir del tercer grau penitenciari abans del compliment de la meitat de la condemna total imposada.

Els condemnats hauran d'indemnitzar als pares i germans de Mari Luz amb 166.000 euros en concepte de danys i perjudicis i amb uns altres 19.000 en concepte de dany moral afegit pels 54 dies que van transcórrer entre la mort de la menor i el descobriment del cadàver el 7 de març de 2008. A més, del Valle no podrà residir a Huelva ni comunicar-se amb els familiars de Mari Luz durant 32 anys.

stats