JUDICIAL

Condemnen Tordesillas pel Toro de la Vega

El jutjat contenciós administratiu número 4 de Valladolid ha declarat nul·la l’autorització del torneig del Toro de la Vega que va celebrar-se l’any 2014 i condemna la Junta de Castella i Lleó i l’Ajuntament de Tordesillas per “irregularitats” en la festivitat. Considera que els mitjans sanitaris per al correcte desenvolupament de la cita no van ser suficients.

La sentència dóna així la raó al partit animalista PACMA, que va ser qui va interposar la demanda contra les dues entitats. Segons PACMA, aquesta decisió demostra que el Toro de la Vega es va celebrar “il·legalment” aquell any, i espera que sigui un pas més per “acabar legalment” amb aquesta festivitat. Des del partit també van denunciar el torneig d’aquest any, tot i que la resolució encara trigarà a arribar. El grup animalista exposa la seva intenció de continuar lluitant fins a aconseguir “l’abolició total” del torneig.

L’Ajuntament de Tordesillas i la Junta de Castella i Lleó van anunciar que recorreran la sentència. El delegat territorial de la Junta de Castella i Lleó, Pablo Trillo, va assegurar que no entenia la condemna a l’Ajuntament i que des de la Junta només es defensava “l’interès públic”.