Condemnen dos nois per immobilitzar i agredir sexualment una noia al Carnaval de Vilanova

Hauran de passar un any en un centre de menors. Al tercer implicat no se l'ha pogut localitzar

El jutjat de menors número 1 de Barcelona ha condemnat a un any d'internament i a un altre de llibertat vigilada dos dels tres joves que van cometre una agressió sexual a una noia de 25 anys durant el Carnaval de Vilanova i la Geltrú de l'any passat. Els dos nois tenien 16 i 17 anys en el moment dels fets, i al tercer implicat no se l'ha pogut localitzar.

El jutge els ha declarat culpables dels delictes d'agressió sexual i lesions, i també els reclama, a ells i als seus pares, una indemnització de 5.000 euros per a la víctima. A banda dels blaus i les contusions que li van causar immobilitzant-la i durant l'agressió sexual, la víctima està en tractament psicològic per "estrès post-traumàtic agut". Té por i angoixa quan es troba un home de nit pel carrer i cada vegada que veu algú d'aspecte semblant als nois que la van agredit.  

La noia va explicar que els tres nois la van atacar l'1 de març de l'any passat, a dos quarts de cinc de la matinada i mentre es feia un dels concerts de la festa, en un moment que estava sola darrere d'unes grades a la plaça de la Vila. Per sorpresa, un dels nois se li va llançar a sobre i la va agafar pel coll, després dos més se li van posar als costats i un la va agafar d'un braç. Quan la tenien immobilitzada la van despullar i en van abusar sexualment per torns. També va explicar que quan van veure que s'hi resistia un va dir "Que no veus que no vol?", i els tots van riure mentre continuaven abusant-ne. 

Els dos nois van declarar que havia sigut ella qui se'ls havia acostat i els havia besat i van negar els abusos, però el jutge ha declarat demostrat el relat de la víctima. Quan els agressors se'n van haver anat la noia va anar a buscar els amics, els va explicar els fets –tal com van ratificar al judici– i l'endemà ho va denunciar.

Un policia local també va declarar que aquella nit havia vist els nois a la zona, esvalotats. Tant els dos condemnats com la víctima són veïns de Vilanova. Una setmana després el policia els va identificar quan compraven marihuana i els va dir "Quina nit del Vidalot que vau passar". Llavors, sense que els digués res de l'agressió ni de la noia, va explicar que li havien contestat que havia sigut ella qui els havia buscat. 

La sentència deixa clar que van cometre "un clar atac a la llibertat sexual" de la noia amb violència i en contra de la seva voluntat, aprofitant-se de "la superioritat numèrica", la seva "complexió atlètica" i atacant-la per sorpresa. Les lesions, afegeix el jutge, demostren que es va resistir a l'agressió i que no va ser consentida. 

Més continguts de