SUCCESSOS
Societat 11/04/2012

Condemnen un individu a pagar 2.400 euros per agredir un agent de FGC a Rubí

La companyia ferroviària assegura que la sentència "suposa un precedent" per a fets similars en un futur

Acn
1 min

RubíUn jutge ha condemnat un individu a pagar 2.400 euros i a sis mesos d'allunyament per agredir un agent de l'estació de Rubí dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Segons la mateixa companyia, els fets es van produir a les nou del vespre del passat 1 de febrer, quan un viatger va agredir l'empleat quan aquest li va advertir que no podia accedir a l'estació sense validar el bitllet i forçant les màquines validadores. El condemnat, que ara no es podrà acostar durant sis mesos a menys de 300 metres de l'estació de Rubí, es va mostrar molt exaltat i agressiu i va proferir insults i amenaces a l'agent.

En un primer moment, l'agent va convidar l'individu a abandonar el recinte de l'estació, però davant les "constants negatives", segons la versió de la companyia, van avisar els Mossos d'Esquadra. El viatger tenia una condemna anterior per amenaces a un altre agent de Ferrocarrils, tot i que en aquest cas no existia una ordre d'allunyament.

La companyia ha valorat molt positivament la condemna i ha comentat que va decidir comparèixer al jutjat en defensa del seu personal "atès que entén que aquests fets no es poden consentir en un àmbit de servei públic". "La condemna d'allunyament és de gran importància i suposa un precedent que podrà ser utilitzat de cara a fets similars que es puguin produir en el futur", conclou FGC en un comunicat.

stats