Condemnen a 36 anys l'acusat de matar la seva dona i el presumpte amant a Alcarràs

També l'inhabiliten per exercir la pàtria potestat de les dues filles durant el temps de la condemna

L'Audiència Provincial de Lleida ha condemnat a 36 anys de presó l'acusat de matar amb una destral la seva dona i un home del poble que creia que era el seu amant a l'abril del 2013 a Alcarràs (Segrià). El jurat popular va declarar-ho culpable en un judici celebrat a final de setembre. En concret, el tribunal condemna Hamid Er Rabey a 17 anys de presó per l'assassinat del suposat amant i a 19 anys més per l'assassinat de la seva dona.

També en la seva sentència el tribunal l'inhabilita durant el temps de la condemna per exercir la pàtria potestat de les dues filles de 3 i 8 anys que tenia amb la seva dona. L'acusat es va declarar culpable durant el judici i va assegurar que feia sis anys que "patia les infidelitats" de la seva dona.

El 30 d'abril del 2013, al voltant de les 14 hores, es va dirigir a un bar de la localitat, on va esperar l'arribada del suposat amant de la seva dona. Llavors va anar a buscar la destral, va entrar de nou al bar i va propinar set cops de destral a l'home, que estava d'esquena i va morir a l'acte. Seguidament, es va dirigir amb la destral a la mà al seu domicili i es va trobar la seva dona al sofà, a la qual va clavar 14 cops de destral sense que aquesta pogués defensar-se.

L'acusat ja va reconèixer després dels fets ser el culpable dels assassinats, encara que tant la declaració dels testimonis dels fets com les proves forenses l'inculpaven sense cap dubte. El tribunal el condemna per tot això a 36 anys de presó i a pagar una indemnització de 116.000 euros la vídua de l'home que va matar, 48.000 euros a cadascun dels dos fills de la parella, així com 48.000 euros més a cadascuna de les seves pròpies filles i 20.000 euros per als pares de la seva dona.