Publicitat
Publicitat

Condemnen a 22 anys de presó un pediatra britànic que va abusar de 18 menors amb malalties greus

Algunes de les víctimes han mort des que es van cometre els abusos

Un tribunal de Cambridge ha condemnat aquest dilluns a 22 anys de presó el pediatre Myles Bradbury per cometre els "pitjors abusos sexuals imaginables" contra 18 menors entre 2009 i 2013 en un hospital d'aquesta ciutat del sud-est d'Anglaterra.

El condemnat, de 41 anys, treballava a l'Addenbrooke Hospital de Cambridge, on sotmetia als nois a exàmens mèdics "només per satisfer les seves necessitats sexuals", segons ha assegurat aquest dilluns el jutge instructor, Gareth Hawkesworth.

Bradbury s'havia declarat culpable dels 25 càrrecs presentats contra ell, entre els quals els d'agressió sexual, voyeurisme i possessió d'imatges indecents (més de 16.000) de menors d'entre 10 i 16 anys.

El jutge ha descrit el pederasta com una persona "manipuladora", i ha considerat provat que va aprofitar la seva condició de metge per cometre "alguna de les pitjors formes d'abús sexual imaginables".

"Aquests nois eren vulnerables i estaven greument malalts", ha destacat el jutge. Totes les víctimes patien malalties greus, com la leucèmia o l'hemofília, i algunes han mort des que es van cometre els abusos.

El jutge també ha recordat que Bradbury va gravar alguns dels menors amb una càmera-bolígraf i en va agredir altres mentre el seu pares eren a la consulta.

"En tots els meus anys com a jutge, mai m'havia trobat amb un cas de violació del jurament hipocràtic tan grotesc. La llista de greuges comesos en aquest cas d'abús prolongat, cruel i planejat és gairebé massa gran", ha assenyalat Hawkesworth.

Al marge de la pena de presó, el condemnat no podrà tornar a exercir la professió mèdica i passarà a formar part per sempre de la llista d'agressors sexuals del Regne Unit, cosa que li impedirà, per exemple, veure la seva filla, nascuda durant aquest procés judicial, sense la supervisió de les autoritats.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de