Condemnen a quatre anys de presó un professor que va manipular una alumna perquè li enviés fotografies sexuals

L'home va ser acomiadat de l'escola però continuava treballant en un institut públic

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a quatre anys de presó un professor d'una escola de Torelló que va abusar sexualment d'una alumna de 12 anys. Segons la sentència, el mestre va "guanyar-se la confiança de la menor" per aconseguir "la seva submissió" i que ella li enviés fotografies de caràcter sexual. En dues ocasions, també hauria provocat dues trobades a soles en una aula del centre, per abraçar-la i fer-li petons.

Un cop l'acusat compleixi els quatre anys de presó, el tribunal li ha imposat cinc anys més de llibertat vigilada. Durant nou anys, l'home no podrà acostar-se a la nena ni comunicar-s'hi per cap mitjà. Quan es van denunciar els fets, l'escola va acomiadar el professor, que fins ara continuava exercint com a docent en un institut públic.

Tracte preferent

Segons el relat del tribunal, el professor va "aprofitar-se" del fet que era el tutor de la nena per començar-hi "una relació fingidament amistosa, però amb una clara intenció libidinosa". L'acusat donava un tracte preferent a la menor a l'aula, li apujava les notes i l'afalagava constantment. Després va començar a contactar-hi a través de diferents aplicacions de missatgeria, fins que va aconseguir "dominar-la" i establir-hi una relació "d'alt caràcter sexual".

Les converses es van convertir cada cop en més íntimes, fins al punt que l'acusat va demanar a la noia que li enviés fotografies seves nua i va enviar-li imatges d'ell despullat. La sentència dona total credibilitat al testimoni de la menor i de la seva família, que va ser qui va denunciar els fets després que el pare de la nena descobrís una conversa del professor amb l'alumna a través d'una aplicació de xat.