Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

Un conductor passa 68 vegades sense pagar peatge

L'insubmís haurà de fer front a 68 sancions de 100 euros cadascuna, cosa que suposa que haurà de pagar 6.800 euros de multa si no efectua el pagament abans de vint dies, ja que en aquest cas l'import es reduiria a la meitat

Les 55.040 denúncies presentades per les concessionàries d'autopistes contra conductors que es neguen a pagar peatges corresponen a un total de 21.903 matrícules, perquè molts vehicles han repetit la seva acció reivindicativa: 332 d'ells més de deu vegades i un d'ells fins a 68 ocasions.

Segons han informat fonts del departament d'Interior, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha comprovat les 55.040 denúncies presentades per les concessionàries i ha constatat que el total de vehicles que s'han adherit a la campanya 'novullpagar' és de 21.903, i que són poc més d'un miler els que han repetit la seva acció més de 6 vegades.

D'acord amb les dades facilitades per Interior, dels 21.903 vehicles denunciats per no pagar el peatge, 13.603 van secundar no pagar el peatge una sola vegada, 7.164 ho han fet entre 2 i 5 vegades, 804 han estat denunciats entre 6 i 10 vegades, 162 no han pagat el peatge entre 11 i 15 vegades, 77 vehicles han estat denunciats entre 16 a 20 vegades, 32 més entre 21 i 25 vegades i 61 vehicles han repetit l'acció més de 25 vegades. El rècord l'ostenta un vehicle que ha estat denunciat 68 vegades, i que, per tant, rebrà 68 multes que sumaran un total de 6.800 euros.

La campanya contra els peatges impulsada per la plataforma 'No vull pagar' ha dut a terme fins ara dues jornades reivindicatives de protesta i n'ha convocat una de nova per a diumenge dia 17 de juny, encara que anima els conductors a negar-se permanentment a pagar els peatges. Fonts del departament d'Interior consideren que el fet que més de la meitat dels conductors denunciats només han secundat la protesta una vegada indica que el seguiment no és tan massiu com presumeix la plataforma i que aproximadament són uns 250 els assidus a no pagar els peatges.

Les mateixes fonts han assegurat que tots els conductors seran multats, independentment de les vegades que hagin reincidit, encara que evidentment uns només rebran una multa i els altres una per cada vegada que hagin infringit l'article 153 del Reglament General de Circulació. Fins ara, el SCT ha tramitat ja 6.320 notificacions als conductors denunciats i ha imposat 271 multes efectives, una de les quals ja ha estat abonada. Les multes són totes elles per un import de 100 euros, encara que, si es paguen abans de vint dies, es redueix a la meitat per pagament immediat.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Etiquetes

Més continguts de