SOCIETAT
Societat 25/05/2012

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre renuncia a debatre el cabal del riu

El Govern combatrà "políticament i jurídicament" la proposta de cabal ecològic del tram final de l'Ebre elaborada per l'organisme de conca

Acn
1 min

AmpostaLa Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha decidit no assistir a la reunió de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, convocada per analitzar, precisament, la proposta de cabal ecològic feta per l'organisme de conca en el nou Pla Hidrològic de l'Ebre. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha lamentat el menyspreu de la CHE, que ni tan sols ha excusat la seva absència. En la reunió, s'ha acordat convocar comissions tècniques de seguiment que s'encarregaran d'elaborar i coordinar la presentació d'al·legacions al règim de cabals proposat.

Recoder ha assegurat que el Govern combatrà "políticament i jurídicament" un cabal que no respon a criteris científics. Quan ha finalitzat la trobada, el conseller ha explicat que ja havia demanat que se li fessin arribar els documents que fonamenten aquesta proposta de cabals fixada però que ningú ho havia fet. "Està clar que han fixat el cabal mínim sobre la base de descomptar els cabals compromesos aigües amunt i justificar allò que és injustificable", ha afegit.

A més de la CHE, tampoc ha assistit a la reunió cap representant del ministeri de Medi Ambient, que ja havia excusat la seva absència. El conseller Recoder ha qualificat de "lamentable" que cap representant de l'organisme de la conca s'hagi desplaçat fins a Amposta per donar explicacions de la proposta de cabals fixada per al tram final del riu. "Sembla clar que no els ha interessat ser-hi, i ho trobo bastant lamentable, perquè ni el Govern ni les entitats i ajuntaments del territori que tenen interès en aquest tram de l'Ebre s'ho mereixen", ha conclòs.

stats