SOCIETAT
Societat 04/07/2012

La Conferència Episcopal demana al PP prohibir el matrimoni homosexual

L'Església pretén dinamitar un dels projectes socials més importants del govern de Zapatero

Marta Pinzolas
2 min
cee

BarcelonaLa Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha demanat avui que es modifiqui l'actual llei que permet el matrimoni entre persones del mateix sexe. Els bisbes, del parer que aquesta llei és injusta, han atacat sense miraments el col·lectiu homosexual i la ideologia de gènere, segons la qual cadascú pot optar en cada una de les situacions de la seva vida pel gènere que desitgi, independentment de la seva corporeïtat. Consideren aquesta ideologia responsable de la "deshumanització de l'ésser humà, de la devaluació del matrimoni i de la desprotecció de la família". Per això, demanen a la societat i als polítics, a més del govern espanyol, que se sumin a les queixes i expressin la seva disconformitat amb la llei.

El portaveu de la CEE, José Antonio Martínez Camino, ha demanat la revisió de totes les polítiques aprovades en els darrers anys i un nou enfocament legislatiu de suport a la família. Ho ha fet avui en la roda de premsa en què han presentat el document 'La veritat de l'amor humà. Orientacions sobre l'amor conjugal, la ideologia de gènere i la legislació familiar', en el qual defensen el matrimoni entre persones de diferent sexe i la família com a únics àmbits en què l'ésser humà es pot desenvolupar en plenitud.

Martínez Camino ha parlat de "cultura de la mort" referint-se a la cultura homosexual i de "societat malalta" com la que tenim actualment. No obstant això, ha ressaltat que "el document no va en contra de cap persona ni grup social, sinó d'idees equivocades". També ha volgut recordar que l'Església defensa que els homosexuals "han de ser acollits amb respecte, compassió i delicadesa" i que se'ls ha d'ajudar a trobar la solució als seus problemes.

stats