Publicitat
Publicitat

Confisquen a Barcelona la pell d'un ós polar dissecat

Estava exposada als serveis d'un restaurant i s'ha comissat amb 16 altres trossos d'animals, com caps d'impales, de grans cudús o d'ants

La Guàrdia Civil ha comissat a un restaurant de Barcelona disset parts d'animals dissecats, entre elles, la pell i un crani d'ós polar i un altre d'ós bru. El grup de protecció de la natura del cos policial, el Seprona, va ser informat per un grup ecologista a principi de mes de l'existència d'animals exòtics dissecats que s'exhibien en aquest establiment. Els agents van certificar que hi eren, i que cap de les parts animals estava documentada de forma correcta, fet que les convertia en peces de contraban. A banda de les tres parts d'ós, les catorze restants eren caps amb banyes de cèrvids africans com ara impales, grans cudús i ants. També hi havia ullals de senglar berrugós. La majoria havien estat caçats a Sud-àfrica.

Cap de les parts estava correctament documentada. Totes procedien de fora de la Unió Europea i no tenien documentació duanera que acredités que havien estat importades de forma legal. Era, per tant, material obtingut a través del contraban i la caça furtiva.

Pel que fa a les tres parts d'ós, la pell de l'exemplar polar estava fixada a la paret dels serveis del restaurant simulant una actitud agressiva.

L'ós bru havia estat abatut al Canadà i el polar, a Alaska, de manera lícita, d'acord amb la legislació i autoritzacions d'ambdós països. Amb tot, la documentació que emparava aquestes parts, no en permet l'exhibició pública, per la qual costa també van ser comissats.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Etiquetes

Més continguts de