Societat 02/03/2012

Confisquen a Barcelona la pell d'un ós polar dissecat

Estava exposada als serveis d'un restaurant i s'ha comissat amb 16 altres trossos d'animals, com caps d'impales, de grans cudús o d'ants

Acn
1 min
Paquet d'animals dissecats confiscat / ACN

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha comissat a un restaurant de Barcelona disset parts d'animals dissecats, entre elles, la pell i un crani d'ós polar i un altre d'ós bru. El grup de protecció de la natura del cos policial, el Seprona, va ser informat per un grup ecologista a principi de mes de l'existència d'animals exòtics dissecats que s'exhibien en aquest establiment. Els agents van certificar que hi eren, i que cap de les parts animals estava documentada de forma correcta, fet que les convertia en peces de contraban. A banda de les tres parts d'ós, les catorze restants eren caps amb banyes de cèrvids africans com ara impales, grans cudús i ants. També hi havia ullals de senglar berrugós. La majoria havien estat caçats a Sud-àfrica.

Cap de les parts estava correctament documentada. Totes procedien de fora de la Unió Europea i no tenien documentació duanera que acredités que havien estat importades de forma legal. Era, per tant, material obtingut a través del contraban i la caça furtiva.

Pel que fa a les tres parts d'ós, la pell de l'exemplar polar estava fixada a la paret dels serveis del restaurant simulant una actitud agressiva.

L'ós bru havia estat abatut al Canadà i el polar, a Alaska, de manera lícita, d'acord amb la legislació i autoritzacions d'ambdós països. Amb tot, la documentació que emparava aquestes parts, no en permet l'exhibició pública, per la qual costa també van ser comissats.

stats