El Congrés rebutja fixar com a requisit que els jutges sàpiguen català

El PSOE s'ha abstingut i no ha permès que la iniciativa d'En Comú Podem per impulsar les llengües cooficials a la justícia tirés endavant

El Congrés ha rebutjat aquest dimarts que es fixi com a requisit del personal de l'administració de justícia conèixer i fer servir, tant a nivell oral com escrit, les llengües cooficials a Catalunya, el País Valencià, les Balears, Galícia i Euskadi. Tampoc ha aprovat impulsar un pla de promoció de les llengües cooficials entre jutges, fiscals, secretaris i la resta de treballadors de la justícia perquè en poc temps es pogués establir el dret dels ciutadans a fer servir la llengua que vulguin en l'àmbit judicial.

Ha estat el resultat de la votació d'una proposta de proposició no de llei que ha tingut lloc a la comissió de Justícia del Congrés, a iniciativa del portaveu d'Units Podem-En Comú Podem a la comissió, Jaume Moya.

Una proposta de 6 punts que al final s'han votat per separat, la qual cosa, però, no ha aconseguit evitar que tots els punts hagin estat igualment descartats. El PSOE ha decidit finalment abstenir-se en la votació de totes les iniciatives després que En Comú no acceptés les seves esmenes.

Més continguts de