Estats Units
Societat 12/01/2011

El metge de Michael Jackson haurà d'anar a judici per homicidi involuntari

Diversos testimonis expliquen que el cantant era addicte a un anestèsic. La fiscalia acusa Conrad Murray d'administrar-li una dosi letal i no haver-lo atès

Agències
1 min
Conrad Murray. REUTERS

Los AngelesLa mort de Michael Jackson arribarà a judici. El metge del cantant ha estat acusat d'homicidi involuntari i el jutge que porta el cas ha decidit iniciar el procediment després de la vista preliminar que de la setmana passada. Una vintena de testimonis han explicat la seva visió de la mort del rei del pop el 25 de juny de 2009.

El metge, Conrad Murray, que s'enfronta a una condemna de fins a 4 anys de presó, va assegurar que va ser el mateix cantant qui es va administrar una dosi letal d'un anestèsic anomenat propofol, al qual era addicte, i que feia servir sovint per dormir. Era Murray qui s'encarregava d'obtenir el fàrmac i d'administrar-lo a Jackson, que segons diversos testimonis, arribava a suplicar per les dosis. El metge al·lega que el dia de la mort va intentar avitar que Jackson prengués el que ell anonenava "la seva llet" i que va amenaçar de suspendre els assaigs dels concerts previstos a Londres si no li facilitava la droga.

La fiscalia argumenta que Murray va injectar-li el fàrmac, que no el va atendre en les hores posteriors i que va trigar gairebé 25 minuts en avisar els serveis d'emergència per eliminar les restes de la medicació que hi havia a l'habitació del cantant. També acusa el metge de no haver explicat als serveis d'emergència el que sabia sobre la droga.

stats