Societat 28/10/2011

El Consell d'Advocats de Catalunya creu que Peces-Barba parlava seriosament

Antoni Molas, president del CICAC, diu que el 'pare' de la Constitució no ha calculat les mesures de la broma que, teòricament, ha fet

Ara
1 min

BarcelonaContinuen les reaccions a les paraules de Gregorio Peces-Barba d'aquest dijous en el Congrés de l'Advocacia de Cadis. El president del Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya (CICAC), Antoni Molas, ha assegurat que no es creu que Peces-Barba fes una broma en preguntar-se "Què hauria passat si ens haguéssim quedat amb els portuguesos i haguéssim deixat els catalans? Potser ens hauria anat millor". En declaracions d'aquest divendres al programa d'Els matins de TV3, Molas ha afegit que el pare de la Constitució espanyola hauria d'haver calculat les seves paraules si és que volia fer-les en un to humorístic.

Creu que Peces-Barba es va "extralimitar", i per això entén les reaccions dels advocats –catalans o no– que hi havia a la sala, que acte seguit es van aixecar i van marxar indignats. El president del CICAC creu que, si ell hagués estat present al Congrés de l'Advocacia d'aquest dijous, "hauria demanat intervenir" després de les paraules del polític del PSOE. Molas tampoc comparteix "això de dir que els catalans tenim la pell molt fina". El president del CICAC ha afegit que no creu que les declaracions tinguin a veure amb la proximitat de les eleccions generals del proper 20 de novembre.

També ha dit que els advocats presents a la sala eren de molts pensaments polítics diferents, i fins i tot n'hi havia de no catalans, i ha remarcat que "tots es van sentir molt ofesos". Segons ha informat Molas, el CICAC va fer una reunió amb els 14 degans catalans del Consell per visionar el vídeo i enviar una nota a Peces-Barba.

stats