Publicitat
Publicitat

Diferents entitats impulsen un debat alternatiu a l''Ara és demà'

Consideren que al debat del Consell Escolar s'han deixat de plantejar temes

Discutir els temes que troben a faltar al debat impulsat pel Consell Escolar d''Ara és demà'. Sota aquesta premissa, diferents col·lectius –entre els quals es troben federacions d'AMPAs, assembles grogues i sindicats, entre altres– han impulsat un debat alternatiu que tindrà lloc aquest dissabte.

Al debat d''Ara és demà' hi participen 100.000 persones procedents de diferents actors del sector, i els temes que s'han posat sobre la taula són l'arquitectura acadèmica –etapes educatives, transicions entre etapes–, sobre els centres docents –el projecte educatiu, l’autonomia–, el professorat, els alumnes i els grans principis que emmarquen aquests elements, com l’equitat o el pluralisme, entre altres.

Com a alternativa, els organitzadors del debat de dissabte han posat sobre la taula la "tensió entre dos models educatius: el que entén l' educació com un dret universal i els que l'entenen com un bé de mercat". Per a ells, Catalunya "està immersa en un procés de mercantilització del dret de l'educació". Altres temes a debatre són la "doble xarxa publicoconcertada" i quins principis i valors es volen donar a l'educació avui, entre altres qüestions. També es parlarà sobre la tasca dels docents i la comunitat.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de