Un fragment de 'Contraban' de Josep Pla i un article sobre el moviment antivacunes, a la selectivitat de català

Tots els estudiants han de respondre preguntes sobre 'Mirall trencat' i 'Terra baixa'

Segon dia per als prop de 40.000 estudiants que aquests dies s'enfronten a les proves d'accés a la universitat (PAU). En l'examen de llengua catalana i literatura, els alumnes han hagut d'escollir entre dues opcions. L'opció A consistia en respondre preguntes de comprensió lectora d'un fragment de Contraban, de Josep Pla, i l'opció B optava per un text de màxima actualitat, ja que es tractava d'una adaptació d'un article de Genís Carrasco sobre la lluita contra els moviments antivacunes. 

"Benvinguts a la selectivitat més estranya de la història"

Els alumnes que han triat l'opció de Pla també han hagut de respondre dues preguntes sobre les obres literàries obligatòries de batxillerat: Mirall trencat, de Mercè Rodoreda, i Terra baixa, d'Àngel Guimerà. I, en la part d'expressió escrita, se'ls ha demanat fer un text descriptiu de 150 paraules d'un menjador d'una casa.

Així mateix, els estudiants que han optat per l'opció B també han hagut de contestar algunes preguntes sobre les mateixes obres obligatòries. El que més canvia, en aquest model d'examen, és la part d'expressió escrita: en aquesta opció se'ls demanava un text formal sobre les conseqüències que pot tenir el fet de qüestionar "un dels principals avenços de la salut mundial" com les vacunes. 

L'examen també consta d'una part comuna dedicada a preguntes de gramàtica, ortografia, sintaxi o conjugació dels temps verbals, entre d'altres.