Societat 27/06/2012

Convivencia Cívica es querellarà contra Mas i Rigau si no compleixen les sentències

L'entitat considera que el president i la consellera cometen un delicte de desobediència als tribunals

Acn
2 min

BarcelonaConvivencia Cívica Catalana es querellarà contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i la consellera d'Educació, Irene Rigau, per un delicte de desobediència als tribunals si no compleix la darrera sentència del Tribunal Suprem, que anul·la quatre articles del decret que regula l'ús del català al segon cicle d'educació infantil. L'entitat ho considera una ''concepció antidemocràtica'' del poder, i assegura que no es pot afirmar que la LEC ''blinda'' la sentència en remetre's a sentències del TSJC que resolen que la llei no pot ''excloure l'altra llengua oficial'' a Catalunya. Convivencia Cívica considera que el govern ha d'acatar les sentències dels tribunals.

L'entitat Convivencia Cívica reclama a Artur Mas i a Irene Rigau que acatin la sentència del Tribunal Suprem que anul·la el decret que regula l'ús del català en l'etapa de 3 a 6 anys, després que s'hagi anunciat un possible recurs al Tribunal Constitucional. Per l'entitat és una concepció ''antidemocràtica'' del poder, i per això estan disposats a querellar-se contra Mas i Rigau per un suposat delicte de desobediència als tribunals en cas que persisteixin en l'incompliment de les sentències judicials. Convivencia Civica creu que les declaracions de Mas i Rigau haurien ''d'indignar qualsevol demòcrata''.

Per l'entitat, les raons que asseguren que la LEC ''blinda'' la immersió lingüística no tenen fonament jurídic, ja que considera que el poder polític no pot ''interpretar la LEC''. Per això, fa referència a sentències recents del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en què es resol que la LEC no es pot interpretar en el sentit d'''excloure una altra llengua oficial''.

Per aquest motiu, Convivencia Cívica Catalana considera que el govern català ha d'abandonar l'actitud ''antidemocràtica'' i, consegüentment, acatar les sentències dels tribunals i modificar el sistema lingüístic escolar, és a dir, el sistema d'immersió, i substituir-lo per un model de conjunció lingüística en què el castellà i el català siguin, ambdues, llengües vehiculars.

stats