Publicitat
Publicitat

Convoquen una setmana d'aturades parcials al Parc de Salut Mar en contra de l'ERO

La vaga es produirà en espais de dues hores entre el 25 i el 29 de juliol

Els sindicats al Parc de la Salut han convocat una vaga parcial per a l'última setmana de juliol als centres assistencials que gestiona aquest consorci, com l'Hospital del Mar i de l'Esperança, entre d'altres- contra l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que preveu l'acomiadament de 194 treballadors, 43 dels quals són facultatius. Les aturades començaran el 25 de juliol, entre nou i onze del matí i entre tres i cinc de la tarda; el 26 de juliol, de nou a deu del matí; el 27 de juliol, entre tres quarts de sis i tres quarts delvuit i de dos quarts de deu a dos quarts de dotze de la nit; el 28 de juliol, de nou a deu del matí i el 29 de juliol, de tres a cinc de la tarda.

La delegada de Metges de Catalunya (MC), que presideix el comitè d'empresa, Elvira Bisbe, ha assenyalat que la decisió de convocar una vaga parcial s'ha pres "per no perjudicar encara més els usuaris, que ja pateixen des de fa temps les conseqüències d'unes retallades indiscriminades".

Així mateix, explica que els sindicats han demanat a la direcció del Parc de Salut Mar que l'estalvi salarial derivat de les aturades "es reinverteixi en minimitzar les conseqüències econòmiques de l'ERO sobre els treballadors afectats", si finalment l'empresa executa l'expedient.

Bisbe considera que la decisió de presentar l'ERO és "excessiva i injustificada", i lamenta que el consorci rebutgés les mesures alternatives presentades pels sindicats per reduir la despesa. Afegeix que l'expedient de regulació, a més del dany que suposarà per als treballadors, "comprometrà la viabilitat futura de la institució, ja que l'activitat contractada no es podrà mantenir amb garanties suficients" i reitera que darrere de l'ERO "s'amaga la voluntat política de reduir les condicions laborals de la plantilla".

Per la seva banda, UGT de Catalunya ha lamentat la manca de transparència de la direcció del consorci sanitari i ha denunciat que es nega reiteradament a presentar la documentació sol·licitada per la part social i que desestima constantment les propostes del Comitè.

UGT denuncia que la direcció de Parc Salut Mar vol estalviar-se els 14 milions d'euros que li reclama el CatSalut majoritàriament tocant les condicions del conveni vigent dels treballadors i les treballadores, i tirant per terra les mesures d'estalvi alternatives presentades per la part social.

El consorci Parc de Salut Mar, format en un 60% per la Generalitat i en un 40% per l'Ajuntament de Barcelona, ha de reduir aquest any el seu pressupost en 14,5 milions d'euros, com a conseqüència de la retallada dictada pel Servei Català de la Salut (CatSalut).

A més dels hospitals del Mar i de l'Esperança, l'entitat gestiona els centres Fòrum i Dr. Emili Mira que ofereixen atenció sociosanitària i de salut mental, i el Centre Peracamps, dedicat a l'atenció urgent de baixa complexitat.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de