Societat 21/05/2012

Convoquen el tercer #novullpagar als peatges catalans per al pròxim 17 de juny

Trànsit ha rebut 16.000 denúncies de les empreses concessionàries des que va començar la campanya

Acn
1 min

BarcelonaLa Plataforma Prou Peatges ha convocat una nova protesta per al pròxim 17 de juny a les dotze a tots els peatges catalans, i ha emplaçat per una hora més tard totes les columnes de cotxes i ciutadans que s'hi vulguin adherir a fer un dinar amb la carmanyola davant la seu central de La Caixa, propietària de la concessionària Abertis.

Aquest diumenge es va fer la segona convocatòria de la protesta popular, i Abertis va xifrar en més de 3.000 els conductors que van decidir no pagar els peatges.

La primera convocatòria massiva es va fer coincidint amb l'operació tornada del pont de l'1 de maig. Interior va quantificar en 6.000 les denúncies a ciutadans que es van negar a pagar i Abertis en 2.500 el nombre d'insubmisos.

En la segona convocatòria, aquest diumenge, Abertis calcula que més de 3.000 persones no van pagar el peatge en adhesió a la campanya #novullpagar. Segons l'empresa, un 43,5% menys de persones no van pagar ahir respecte de l'1 de maig. No obstant, en alguns punts, el col·lapse de cotxes va obligar a aixecar les barreres durant alguna estona.

El Servei Català de Trànsit ha rebut 16.000 denúncies de les empreses concessionàries des que va començar la campanya.

Les protestes d'ahir van provocar aglomeracions i retencions sobretot a la C-32, arran dels impagaments al peatge de Vilassar de Mar; a l'AP-2, a Martorell i a l'AP-7, a Girona Sud, al voltant de les dotze del migdia i a les sis de la tarda, hores en què estaven convocades les protestes.

stats