Societat 12/02/2012

Costa Cruceros estudia canviar de nom després del naufragi del Costa Concordia

El president, Pier Luigi Foschi, reconeix que el nom de l'empresa "ha estat massacrat" i que el futur de la companyia passa per canviar-lo

Efe
2 min

RomaEl president de Costa Cruceros, Pier Luigi Foschi, ha explicat aquest diumenge en una entrevista al diari italià La Stampa, que és possible que el nom de la companyia canviï després del naufragi del Costa Concordia el passat 13 de gener. Foschi diu que els clients han baixat un 35% respecte l'any passat i que gran part d'aquesta pèrdua es pot atribuir a l'accident d'aquest creuer.

"Esperàvem un any difícil degut a la crisi internacional", diu el president a l'entrevista "però està clar que també pesa al naufragi", reconeix. Tot i això explica que la companyia és "sòlida" i té un capital net "de diversos milions d'euros". Tot i això, Foschi està preocupat pel futur de l'empresa i per això no descarta canviar el seu nom. "Mediàticament la companyia ha estat aniquilada", ha dit el president, "el nostre nom ha estat massacrat" i es pregunta: "quan temps serà necessari perquè la gent torni a veure els nostres vaixells amb serenitat? Esborrar el nom era l'últim que volia fer", ha reconegut.

Foschi també ha reconegut que el naufragi del Costa Concordia ha fet reflexionar sobre alguns protocols vigents i ha anunciat que, tot i que les normes preveuen que realitzar un simulacre d'evacuació durant les 24 hores successives a l'embarcament, en aquests moments es fa immediatament després.

El president de Costa Cruceros ha dit que el capità del vaixell naufragat, Francesco Schettino, que està acusat d'homicidi involuntari múltiple, va ser el culpable de l'accident pel seu comportament i ha subratllat que "està vivint un cas judicial que faria tremolar qualsevol". Tanmateix, ha defensat la resta de la tripulació del vaixell i ha dit que la magistratura comprovarà "que fan complir amb el seu deure" i ha confirmat que el 95% ja han demanat tornar a embarcar-se.

stats