Societat 21/02/2012

Creen una web per seguir la #PrimaveraValenciana en directe a través de les xarxes socials

El portal 'Primaveravalenciana.com' recull en directe els continguts més destacats de les xarxes socials relacionats amb el moviment estudiantil

Ara
1 min
Capura de 'Primaveravalenciana.com'

BarcelonaNo és cap secret la importància cabdal que han tingut i tenen les xarxes socials –especialment Twitter, però en aquest cas també Tuenti– en les mobilitzacions d'estudiants que se succeeixen aquests dies a València. Han estat la manera que han trobat els joves d'organitzar-se i de tenir un altaveu per a les seves convocatòries i també per a les seves denúncies.

Però al marge de facilitar-los les tasques organitzatives, les xarxes socials serveixen per informar-se, des de dins i des de fora, del que està passant a la capital del País Valencià.

Amb aquesta intenció s'ha creat la web 'PrimaveraValenciana.com', que, servint-se de Storify, una eina que permet donar un fil argumental als missatges de les xarxes socials, centralitza desenes de vídeos, tuits, imatges i titulars informatius que tracten el tema.

A la web també s'hi poden afegir els continguts propis i s'actualitza sola cada minut. Compta, a més, amb un recull en directe dels tuits que es publiquen amb els 'hashtags' de la protesta i inclou un accés directe a la recollida de firmes per demanar el cessament de Paula Sánchez de León, delegada del govern espanyol a València.

stats