Societat 10/08/2012

Creen unes ulleres "antitemptacions" per a jueus ultraortodoxos

Les ulleres tenen un adhesiu transparent als vidres que redueix el camp de visió. Aquesta comunitat evita el contacte entre homes i dones si no estan casats i segrega els dos sexes en llocs públics

Ara
1 min
Els ultraortodoxos volen evitar les "temptacions mundanes"

BarcelonaAl barri ultraortodox de Mea Sharim, a Jerusalem, ofereixen una solució per als veïns que no vulguin veure's temptats per l'aspecte de dones vestides, segons ells, "de manera inapropiada": per sis dòlars poden comprar unes ulleres que deixaran aquestes temptacions fora del seu camp visual.

Les ulleres tenen un adhesiu transparent als vidres, cosa que permet que el propietari tingui un camp de visió molt reduït, just per evitar les caigudes o les ensopegades. Més enllà d'aquest radi visual, tot és borrós.

Aquesta no és l'única mesura de qùe disposen els jueus ortodoxos per complir amb una vida sense distraccions ni temptacions mundanes. Els dos sexes estan segregats als autobusos, a les voreres i a altres llocs públics. De fet, a molts murs hi ha cartells que conviden les dones a vestir-se amb bruses tancades i faldilles llargues. Per als que es veuen obligats a viatjar en avió o en tren, s'han creat també caputxes i escuts que bloquegen la visió perifèrica. Aquesta comunitat aposta per evitar el contacte entre homes i dones si no estan casats.

stats