Creix un 7,5% el nombre d’infants que van a l’esplai

El nombre de monitors i monitores ha crescut un 12,2% i ja implica 1.696 nois i noies

La quantitat d’infants i joves que participen en centres d’esplai de la Federació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) ha crescut l’últim any un 7,5%, i arriba ja a les 18.421 persones. Així es va constatar ahir durant la trobada anual de l’entitat al Prat de Llobregat, en què es va presentar l’Informe de Gestió 2019-2020. Aquest document també sosté que el nombre de monitors i monitores ha crescut un 12,2% i ja implica 1.696 nois i noies.

La presidenta de l’entitat, Sheila Bertran, va destacar que el repte ara passa per desplegar el programa NuSOS, la proposta educativa que vol sensibilitzar sobre el fet migratori, el canvi climàtic, les desigualtats o la pobresa.

400 monitors reunits

La trobada va reunir 400 monitors en diferents tallers formatius sobre l’expressió artística per a la denúncia social, l’ecologia i la sostenibilitat, primers auxilis o la diversitat cultural i familiar, amb l’objectiu d’adquirir recursos pedagògics que després treballaran amb els infants i joves. També hi va intervenir la directora general de Joventut, Laia Girós.

Fundesplai aplega 114 esplais i projectes de lleure en 48 municipis i 18 comarques de Catalunya.