Societat 04/08/2011

Un incendi destrueix una nau d'una empresa de reciclatge a Sant Adrià de Besòs

Els bombers hi han treballat des de la matinada per controlar l'incendi i, posteriorment, remullar les restes per evitar revifades. El foc era perillós perquè al costat hi ha una empresa que comercialitza gasos inflamables

Redacció
1 min
Incendi d'una nau a Sant Adrià de Besòs

BarcelonaUn incendi iniciat aquest dijous a la matinada ha destruït totalment una nau d'una empresa dedicada al reciclatge i emmagatzematge de paper, cartró i ferralla de Sant Adrià de Besòs. Els bombers hi han hagut de treballar tot el dia. Malgrat que l'incendi ha estat controlat cap al migdia, ha calgut continuar remullant i removent el material cremat fins a la nit per evitar que quedessin brases que poguessin revifar.

Segons ha explicat el cap de guàrdia de la zona, Antoni Rifé, el principal objectiu dels efectius ha estat confinar les flames a dins de la fàbrica per evitar que el foc s'estengués a l'empresa adjacent, Air Liquide, que conté dipòsits amb diversos gasos inflamables com l'oxigen. Quan els efectius han arribat al lloc dels fets el foc estava "completament desenvolupat" i s'havia produït un "col·lapse" en l'estructura de la nau que ha fet que el sostre i la façana lateral est s'esfondressin.

La Direcció General de Protecció Civil ha activat l'alerta del Plasecqat, per la proximitat d'Air Liquide, una indústria que es dedica a la comercialització de gasos i que conté diversos dipòsits de substàncies inflamables com l'oxigen. A més, en caure la façana, ha rebentat un d'aquests dipòsits exteriors. Rifé ha explicat que les primeres tasques s'han centrat en el confinament de les flames per evitar-ne la propagació.

La planta cremada té una façana d'uns 25 metres d'amplada per uns 100 de llargada i una altura de 15 metres. Això vol dir que la superfície aproximada és de 2.500 metres quadrats. Les causes de l'incendi encara no s'han determinat. Com a conseqüència del foc, no ha calgut evacuar cap veí, ja que la zona és industrial, i cap persona n'ha resultat ferida.

stats