Nou de cada deu famílies ateses per la Creu Roja pateixen inseguretat alimentària

El 29,5% fan renúncies en la qualitat, el 40,7% apliquen restriccions en la quantitat, i el 21% passen situacions de gana

La inseguretat alimentària, un concepte que fins ara només s'utilitzava per parlar de països en vies de desenvolupament, s'instal·la a Catalunya. El 91,8% de les famílies amb fills en risc d'exclusió social ateses per la Creu Roja pateixen alguna de les situacions descrites com inseguretat en els qüestionaris estàndard dels organismes internacionals.

El 29,5% del total pateixen el nivell lleu d'inseguretat, que reflecteix ansietat i preocupació pel subministrament d'aliments, i renúncies en la qualitat. El 40,7% pateixen inseguretat moderada, en què els adults apliquen restriccions també en la quantitat de menjar. I el 21,7% pateixen inseguretat severa, en què aquestes restriccions afecten també els infants.

Aquestes dades formen part del 8è estudi de l'Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya, que s'ha presentat aquest dimarts al matí. L'estudi, basat en una enquesta a un miler de famílies amb fills en risc d'exclusió social, també reflecteix que només el 39,4% d'aquestes famílies tenen una dieta òptima.