SANITAT
Societat 18/11/2011

La plantilla de l'Hospital Dos de Maig dóna per fet un acord que impedirà el tancament del centre

Asseguren que Creu Roja ha comunicat als empleats que accepta l'opció de llogar l'edifici als professionals que gestionaran el centre. La compra de l'equipament era el principal escull de la negociació. Salut manté que encara no hi ha acord formal

Joan Serra
1 min

BarcelonaEls treballadors de l'Hospital Dos de Maig han donat per fet aquest divendres un acord per evitar el tancament del centre. Els empleats han assegurat que la viabilitat de l'equipament està garantida després d'haver escoltat el president de Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, en l'assemblea d'empleats. Els treballadors entenen que Creu Roja, titular de l'edifici de l'hospital, ha desencallat la negociació després d'acceptar que els professionals que es faran càrrec de la gestió del centre –Gaudí Salut– puguin llogar l'equipament en lloc de fer front a la compra. Aquest era l'últim escull que impedia al personal del Dos de Maig tirar endavant el seu projecte. L'entitat ha endarrerit la data límit del 31 de desembre per fer efectiva la compra i dóna més marge als nous gestors.

L'entesa, que de moment és verbal i encara no s'ha rubricat, l'han fet pública els treballadors. El comunicat de la plantilla afirma que Creu Roja està disposada a llogar, amb opció de compra, l'edifici a Gaudí Salut. La societat formada pels treballadors assumirà el relleu a la gestió, en mans fins ara del Consorci Sanitari Integral. Consultat per l'ARA, portaveus del departament de Salut han puntualitzat que la negociació continua oberta i que encara no hi ha cap acord formal. Creu Roja tampoc ha confirmat el final del serial. En els darrers dies, la conselleria i Creu Roja han mantingut contactes per avançar cap a una solució. L'Hospital Dos de Maig pertany a la Xarxa d'Hospitals d'Utilització Pública (XHUP).

stats