Medi Ambient
Societat 27/11/2010

Cultius contra el canvi climàtic

El Centro Internacional de la Mejora del Maíz y el Trigo impulsa conreus més resistents a sequeres i gelades. Adverteix que cal canviar el model

Efe
1 min

MèxicUn grup de científics d'arreu del món promouen a Mèxic una tècnica que permeti conrear blat de moro, arròs i blat en condicions pitjors que les actuals. El responsable del projecte, el belga Bram Govaerts, informa que aquestes tècniques permetran conrear quan es produeixen sequeres i gelades prolongades. Aquest sistema és bo pels agricultors, perquè permet reduir els costos, i pels medi ambient, ja que permet reduir les emissions de CO2, estalviarà aigua i mitigarà els efectes del canvi climàtic.

El Centro Internacional de la Mejora del Maíz y el Trigo (CIMMYT) és una organització civil internacional i treballa per assegurar la seguretat alimentària i proveir blat i blat de moro a baix preu. Treballa sobretot en zones de sequera, com l'Àfrica subsahariana i fa tres anys i mig que han introduït aquestes tècniques a Mèxic. Manuel Delgado, un dels petits agricultors que han posat en pràctica aquestes tècniques, n'està molt satisfet ja que, a més a més, ha augmentat un 50 per cent els seus beneficis.

Goeverts adverteix que la situació anirà a pitjor i que "si no es prenen mesures enèrgiques per fomentar una transició cap a un enfoc més sostenible de l'agricultura, el resultat serà una crisi alimentària crònica, amb un augment de la pobresa rural i el malestar social".

stats