Societat 27/07/2011

Curtmetratges, gandules i gira-sols

El bonic paratge de Mas Sorrer, enmig d'un camp de gira-sols de Gualta, al Baix Empordà, acollirà la sisena edició del festival, que arriba amb una proposta "més alegre i lúdica" i pressupost reduït.

Narcís Presas
2 min
Aquest cap de setmana les gandules tornaran a ocupar el camp de gira-sols que envolten Mas Sorrer.

Girona.La proposta del Festival Internacional de Curtmetratges Mas Sorrer passa per oferir "una altra manera" de veure cinema, enmig d'un camp de gira-sols del Baix Empordà i còmodament estirats en una gandula. Però més enllà de les comoditats i el paratge, el festival proposa una selecció de curtmetratges "amb un toc multicultural", amb 28 curts procedents de 16 països i d'11 idiomes diferents. Els organitzadors, l'actor Andrew Tarbet i l'amo de Mas Sorrer, Gerard Argemí, es vanten d'oferir una selecció de títols "gens fàcil" de veure a casa nostra, amb una barreja d'estils i gèneres que ha estat possible després de triar entre els 700 curts rebuts per participar en el festival.

Enguany, la sisena edició vindrà marcada per una selecció de curts "més alegre i lúdica" que en anteriors certàmens amb l'objectiu d'ajudar el públic a suportar una mica millor les dificultats del moment. La mateixa organització no s'ha escapat de la cruesa de la crisi. La dificultat de trobar patrocinis i subvencions ha fet "tornar als orígens del festival", segons va explicar ahir Argemí, tot i que va garantir que la qualitat no se'n ressentirà.

Un dels objectius de la mostra és esdevenir una plataforma per als autors catalans perquè puguin donar a conèixer els seus treballs. Així, entre els títols que es podran veure al Mas Sorrer de Gualta aquest cap de setmana -del 29 al 31 de juliol- destaquen L'audifon , de Pau Durà, o Les bessones del carrer Ponent , de Marc Riba i Anna Solanas. Quant a propostes foranes trobem De Andre , del noruec Hisham Zaman; The bridge , del nord-americà Phillip C. Wolter; Patchwork , dels canadencs Jean Marc E. Roy i Phillipe David Gagné, i la francoruandesa Na Wewe , d'Ivan Goldswith.

El jurat de l'edició d'enguany estarà integrat pel crític de cinema Jaume Figueras, l'actriu Nausicaa Bonnín i el director de Fotogramas , Toni Ulled, entre d'altres. Els guardons, com cada any, seran plats de ceràmica de la Bisbal que premiaran el millor curt, el millor curt en català, la millor interpretació i el premi especial del públic. Des de fa sis anys, el certamen no ha parat de créixer i cada cop hi ha més qualitat d'imatge (un 95% es projectarà en HD). Aquest any la capacitat serà de més de 400 persones, 280 de les quals, els més puntuals, podran estirar-se en una gandula.

stats