FAUNA
Societat 05/10/2011

Custodien un niu de tortuga marina a Malgrat de Mar

Ara
2 min

Malgrat de Mar.La Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM) està protegint el niu de tortugues marines de l'espècie Caretta caretta que es va localitzar dissabte a la platja de la Conca de Malgrat de Mar (Maresme) i del qual ja han sortit 45 cries. La fundació s'està fent càrrec ara de la situació i vigila l'àrea de nidificació, que té acordonada, durant les 24 hores del dia per garantir que les cries que surten del niu arriben amb èxit al mar amb la mínima intervenció possible. Els 45 exemplars que s'han comptabilitzat fins ara han assolit aquest objectiu.

Habitualment, les cries de tortuga que surten de l'ou esperen a la nit per abandonar el niu i dirigir-se cap al mar, però els tècnics del CRAM alerten que una de les amenaces a què s'enfronten aquests animals en una platja propera a una zona urbanitzada és la contaminació lumínica. L'existència de llum artificial a la costa les pot desorientar i reduir les probabilitats que arribin al mar.

La nidificació de tortugues en aquesta zona del Mediterrani és, segons la Fundació CRAM, un cas del tot excepcional i, de fet, remarca que cal remuntar-se fins al 2006 per trobar un cas similar. En aquella ocasió el niu es va localitzar a la platja de Premià de Mar.

En el cas del niu aparegut a la platja de Malgrat de Mar, els agents rurals van donar l'avís de la presència de cries de tortuga marina de l'espècie Caretta caretta després que alguns veïns asseguressin haver vist exemplars de tortuga a la sorra. Una batuda en un radi de 250 metres va portar els tècnics fins al niu. Els animals d'aquesta espècie poden pondre entre 80 i 120 ous i el temps d'eclosió es pot allargar alguns dies.

stats