SOCIETAT
Societat 16/04/2013

El PP es nega a introduir cap esmena de l'oposició a la llei de desnonaments

Dijous els partits tenen la darrera oportunitat per refer la futura norma abans que el Congrés ho aprovi definitivament

M. Eugènia Quetglas
2 min

MadridEl PP del Congrés s'ha negat a introduir cap esmena de l'oposició al dictamen de la ponència que reforma la llei hipotecària que ha de regular els desnonaments. A la sortida de la reunió, que ha durat uns vint minuts, els ponents de tots els grups, tret del PP, han mostrat la seva indignació per l'actitud dels populars.

Ara, el projecte de llei segueix la seva tramitació. El dictamen de la ponència passarà dijous a la comissió d'economia i si el PP no afluixa s'aprovarà definitivament al Congrés per passar al Senat. La majoria de partits apostaven perquè se el text es tornés a debatre en el ple perquè consideraven que l'origen de la llei hipotecària, la iniciativa legislativa popular sobre la dació en pagament, havia quedat totalment desvirtuat però la Mesa del Congrés i la Comissió amb majoria popular s'hi va negar.

Els partits demanen al PP que d'avui a dijous es rumiï la seva actitud i admeti les esmenes dels grups parlamentaris per recuperar l'esperit de la iniciativa que va néixer de la voluntat popular. El PP del PP a la comissió, Vicente Martínez Pujalte, no ha admès cap crítica i ha acusat als altres "d'estar més en la defensa de posicions polítiques que en la millora del projecte de llei".

La portaveu del PSOE en la matèria, Leire Igleisias, ha acusat al PP d'emprar el "rodet"per frustrar les expectatives de la gent. El PSOE ha acusat al PP de "treballar al dictat de les entitats financeres".

Per la seva banda, la portaveu del CiU a la llei, Lourdes Ciuró, ha lamentat que el PP "no hagi recollit ni una de les propostes fetes per trobar solucions efectives als problemes dels ciutadans".

El portaveu d'IC, Joan Coscubiela, ha acusat al PP "d'imposar la seva majoria absolutista" i d'haver fet "una interpretació dels tribunals de Luxemburg molt mesquina que no resol els problemes de la utilització de molts habitatges que en aquests moments estan en mans dels bancs i no s'estan utilitzant per lloguer social".

stats