SUCCESSOS
Societat 07/03/2011

Dvuelta i Moviment 140 recorren al Suprem el decret dels 110 km/h

Dvuelta i Moviment 140 han recorregut al Suprem el decret dels 110 km/h perquè consideren que és contrari a la llei de trànsit. Dvuelta aconsella recórrer totes les multes imposades per sobrepassar el límit dels 110 km/h

Marta Català
1 min

BARCELONAL'organització Dvuelta i la plataforma Moviment 140 han presentat davant el Tribunal un recurs contenciós contra el decret que estableix el límit de velocitat de 110 km/h en autovies i autopistes.

Les dues organitzacions expliquen que en el recurs es demana que es suspengui de manera urgent la vigència de la norma. També asseguren que el Tribunal Suprem s'haurà de pronunciar amb caràcter d'urgència sobre la suspensió de l'aplicació del nou límit.

Les entitats creuen que el reial decret aprovat divendres al consell de ministres és contrari a la llei de trànsit perquè fixa un límit de velocitat sense atendre els únics criteris que el govern espanyol pot tenir en compte a causa de la norma, els de la seguretat vial.

Les entitats diuen que l'estalvi energètic no pot constituir la causa de reducció dels límits de velocitats a causa de la llei de seguretat vial, ja que aquesta particularitat no està recollida en cap dels articles.

Dvuelta aconsella recórrer totes les sancions imposades per sobrepassar el límit de 110, perquè segons diuen, el límit no està justificat davant la llei de trànsit, i per tant totes les multes hauran de ser anul·lades.

stats