Societat 14/08/2011

Dani Senabre: "L'esperit del 'Tu diràs' seguirà igual"

Canvis "No n'hi haurà gaires; només alguna música i alguns noms" Debut "Tinc una anaconda dins" Pou "Serà tertulià al 'Tu diràs', al 'Primer toc' i a 'El món'" Cope "No tots els que treballen a esports pensen com els de política"

Albert Castellví Roca
4 min
Dani Senabre debutarà demà (23.00 h) com a presentador de l'espai d'esports Tu diràs , de RAC1.

El 20 de juliol es confirmava que seria el substitut de Joan Maria Pou al capdavant del Tu diràs , de RAC1, i menys d'un mes després ja debutarà. Dani Senabre presentarà demà per primer cop el programa esportiu més escoltat de Catalunya, i ho farà analitzant la ressaca del primer partit oficial de la temporada, ni més ni menys que un Madrid-Barça que aquesta nit deixarà encarrilada la Supercopa d'Espanya per a un dels dos equips.

No has tingut gaire temps per fer vacances, aquest estiu!

Els meus contactes amb RAC1 van començar el meu primer o segon dia de vacances, o sigui que mentalment es pot dir que no n'he fet: m'he dedicat a pensar en el programa. Però benvingudes siguin aquestes no-vacances! Han estat voluntàries i autoimposades, però això sí, l'any que ve m'agradaria tenir un estiu una mica més tranquil.

Només fa un mes i mig que Joan Maria Pou va dir que deixava el programa. Tot plegat ha anat tan ràpid com ha semblat des de fora?

La meva relació amb RAC1 ja fa temps que dura, especialment a través de la participació en tertúlies. Però sí que és veritat que el desenllaç ha estat molt ràpid: ells m'ho van proposar i jo vaig dir que sí, i ja està. Res a veure amb el fitxatge de Cesc! Aquí no hi ha hagut cap Wenger que em prohibís anar-me'n.

Estàs nerviós pel debut?

Per utilitzar llenguatge de RAC1, diré que tinc una anaconda dins. Nerviós, no gaire, perquè tota aquesta última setmana ja he estat a la ràdio, he conegut l'equip... Tinc ganes que sigui dilluns, que comenci tot i que vagi molt bé.

Comences l'endemà d'un Madrid-Barça. Segons el resultat, pot ser un inici bo o complicat.

Jo crec que guanyi qui guanyi és un bon dia, radiofònicament parlant. Si el Barça guanya, per l'eufòria; però si perd i deixa algun dubte, jo també voldria engegar la ràdio, perquè m'analitzin el partit i m'expliquin què ha anat malament, i per veure si els tertulians estan preocupats per la situació, emprenyats o hi treuen ferro.

Conduiràs el programa esportiu líder a Catalunya. Això suposa una pressió afegida?

Sí, però això és bo i dolent alhora. Has d'anar amb compte no fos cas que toquessis alguna cosa i te la carreguessis, però també fa més maco el repte: em donen això, i a veure si sóc capaç de mantenir-ho. De fet, ja hi estic acostumat, perquè quan en Bernat Soler se'n va anar de la SER em van donar La graderia , que també era líder, i la idea era mantenir-lo. De totes maneres, sí que és veritat que el llistó està molt alt.

Canviarà gaire el programa?

No, no hi haurà gaires canvis. La tertúlia és el format que més m'agrada de tot el que es fa a la ràdio, i el Tu diràs és, sobretot, un programa de tertúlia. Per descomptat, també hi haurà notícies, hi haurà anàlisi, alguna entrevista, però ens dedicarem especialment a la tertúlia, a la reflexió. Les notícies ja les hem sentit abans, al Primer toc , i a aquella hora el que vol la gent és que els tertulians analitzin la informació. I, a més, RAC1 té uns tertulians molt bons. Tot i així, això no vol dir que tot continuï de la mateixa manera! Canviaran algunes coses de la presentació, algunes músiques, alguns noms. Però l'esperit del programa seguirà igual, perquè tenia molt d'èxit i tampoc no es tracta de venir aquí i canviar-ho tot.

Tu ets molt de bàsquet. Guanyarà pes aquest esport al programa?

Relativament. La primera hora i els quaranta minuts següents sol ser futbol i Barça, i això seguirà així, perquè m'agrada i també perquè és el model de RAC1. Però després, en els altres vint minuts, segur que el bàsquet guanyarà terreny als altres esports. A més, tenim en Marc Mundet, que domina molt el tema, i algun altre fitxatge que farem. Però sempre es mantindrà en un segon pla, per darrere del futbol.

Com ha anat el traspàs de poders amb Joan Maria Pou?

Vaig tenir una trobada molt extensa amb ell i una altra amb en Raül Llimós. Les últimes setmanes en Pou ha estat fora, però em va acollir molt bé: em va dir que no s'hi volia posar, però que qualsevol cosa que necessités o qualsevol dubte que tingués que l'hi comentés. He de dir, també, que el tindré de tertulià, i que ho serà també amb en Raül, al Primer toc , i amb en Jordi Basté, a El món a RAC1 .

Quan es va saber que tu en series el substitut, hi va haver gent que no acabava de veure amb bons ulls que presentés el Tu diràs algú que venia de la Cope.

Ho comprenc perfectament, perquè la Cope representa el que representa, i tothom és lliure de fer el seu judici amb els elements de què disposa. No em molesta. Però jo vaig estar deu anys a la SER, i a la Cope només n'hi he estat un! De totes maneres, crec que treballar en una empresa no vol dir que comparteixis per força la seva línia editorial. La gent es fa una idea del que hi ha a dins que no té res a veure amb la realitat, i encara menys en una cosa tan diferent de la política com, per a mi, són els esports. No tots els que treballen als esports de la Cope i de la SER pensen com els que treballen a la secció de política. Insisteixo: entenc que ho pensin, però quan m'hagin escoltat en dos programes ja veuran com sóc.

Què n'esperes, de la temporada?

Personalment, m'agradaria passar-m'ho bé i fer-ho passar bé a la gent. Crec que això és assolible. I més enllà de les xifres, que espero que es mantinguin i vagin cap amunt, tot i que entenc que això és un procés difícil i llarg, confio que la gent s'acostumi a mi.

I esportivament?

Espero que el Barça continuï en la línia de les últimes temporades, que si no encara em diran que sóc jo, el que porta mala sort! No puc exigir que cada any es guanyi la Lliga i la Champions, però em conformaré si al maig encara mantenen opcions de guanyar títols.

stats