Publicitat
Publicitat

L'espectacle familiar 'Minimón' obre el Dansalona, que ha programat més de 25 activitats

Dansa plural i sense complexos

El Dansalona celebra la segona edició amb més de 25 espectacles de dansa contemporània, flamenc, balls del món i familiars que es representaran en una desena d'espais fins a finals de setembre.

Les entrades es van esgotar ahir en la inauguració de la segona edició del Dansalona. Una cinquantena de pares amb els seus fills feien cua a La Caldera per veure Minimón , de la companyia Nats Nus Dansa. Aquest espectacle ha obert el cicle de dansa de Barcelona, que es tancarà al Parc de la Ciutadella amb una obra de Montse Colomé i Leo Castaldi durant les Festes de la Mercè.

Que un espectacle per a nens de fins a 6 anys hagi estat l'escollit per començar el Dansalona no ha sigut del tot una idea arbitrària, ja que el cicle vol representar tots els estils i té l'objectiu de crear públic nou, que es perdi la por als espectacles de dansa i que els barcelonins, i tothom que passi per la ciutat durant els mesos d'agost i setembre, s'acostin a la desena de teatres i espais per on ballaran les companyies que hi participen.

En total es podran veure més de 25 espectacles de dansa contemporània, flamenc, balls del món i espectacles familiars.

Flamenc. Maria Rovira recupera el 'Somorrostro' barceloní

L'essència del flamenc més popular i el barri gitano del Somorrostro de la Barcelona dels anys 50 ha inspirat Maria Rovira en el seu muntatge, que representarà al Teatre Condal fins al 4 de setembre. L'espectacle comença amb la projecció d'un documental de cinc minuts sobre la història del Somorrostro amb fotos i persones recordant el barri. Una obra molt física en què la percussió, el flamenc de carrer i el ball contemporani van de bracet.

Dansa clàssica. 'El llac dels cignes'

El Ballet Nacional de Cuba porta del 5 al 18 de setembre al Teatre Tívoli una de les obres més famoses del repertori tradicional, versionada per la coreògrafa Alicia Alonso, que sintetitza l'estructura argumental, coreogràfica i musical en tres actes i un epíleg. Una aposta segura que encisarà els amants dels clàssics.

Dansa teatralitzada. Gest, música i humor

Mar Gómez torna a La Villarroel del 23 d'agost al 4 de setembre per representar Aquí amanece de noche, un espectacle de dansa i teatre en què no hi pot faltar el seu sentit de l'humor tan característic i en què s'explica la història d'una coincidència i la trobada de cinc desconeguts en un motel de carretera perdut. Tot amanit per la gestualitat exagerada dels ballarins, pel to retro i per les referències a la música de Broadway.

Mercat de les Flors i Teatre Lliure. Dansa i cinema a la fresca

Amb la iniciativa d'arribar a nous públics, el Dansalona també ha programat activitats que no són purament dansa, com el cicle gratuït de cinema a la fresca a la plaça de Margarida Xirgu, on es projectaran les pel·lícules Hairspray (9 de setembre), La alegre divorciada (dia 16) i Billu Barber (dia 23). A més, també es faran quatre rutes per la ciutat (Gràcia, Rambles, Meridiana i Paral·lel), en què hi haurà diverses activitats relacionades amb la dansa.

Dansa integrada. Al Sant Andreu Teatre

Croi Glan és la companyia de dansa integrada més reconeguda d'Irlanda i oferirà una sessió doble, el 17 i el 18 d'agost, al SAT! amb els espectacles This is i On the wall , treballs d'avantguarda en què actuen ballarins discapacitats i no discapacitats.

Dansa i teatre físic. Cicle al Tantarantana

Setè cicle de dansa i teatre físic al Tantarantana Teatre, del 14 de setembre al 2 d'octubre, amb la participació de set companyies.

Més continguts de