Societat 19/08/2011

Dansa plural i sense complexos

El Dansalona celebra la segona edició amb més de 25 espectacles de dansa contemporània, flamenc, balls del món i familiars que es representaran en una desena d'espais fins a finals de setembre.

Erica Aspas
2 min
UN MÓN en UNA HABITACIÓ La fantasia de la companyia Nats Nus Dansa demostra que es pot navegar, pescar i córrer entre flors sense sortir d'una habitació.

BARCELONA.Les entrades es van esgotar ahir en la inauguració de la segona edició del Dansalona. Una cinquantena de pares amb els seus fills feien cua a La Caldera per veure Minimón , de la companyia Nats Nus Dansa. Aquest espectacle ha obert el cicle de dansa de Barcelona, que es tancarà al Parc de la Ciutadella amb una obra de Montse Colomé i Leo Castaldi durant les Festes de la Mercè.

Que un espectacle per a nens de fins a 6 anys hagi estat l'escollit per començar el Dansalona no ha sigut del tot una idea arbitrària, ja que el cicle vol representar tots els estils i té l'objectiu de crear públic nou, que es perdi la por als espectacles de dansa i que els barcelonins, i tothom que passi per la ciutat durant els mesos d'agost i setembre, s'acostin a la desena de teatres i espais per on ballaran les companyies que hi participen.

En total es podran veure més de 25 espectacles de dansa contemporània, flamenc, balls del món i espectacles familiars.

Flamenc. Maria Rovira recupera el 'Somorrostro' barceloní

L'essència del flamenc més popular i el barri gitano del Somorrostro de la Barcelona dels anys 50 ha inspirat Maria Rovira en el seu muntatge, que representarà al Teatre Condal fins al 4 de setembre. L'espectacle comença amb la projecció d'un documental de cinc minuts sobre la història del Somorrostro amb fotos i persones recordant el barri. Una obra molt física en què la percussió, el flamenc de carrer i el ball contemporani van de bracet.

Dansa clàssica. 'El llac dels cignes'

El Ballet Nacional de Cuba porta del 5 al 18 de setembre al Teatre Tívoli una de les obres més famoses del repertori tradicional, versionada per la coreògrafa Alicia Alonso, que sintetitza l'estructura argumental, coreogràfica i musical en tres actes i un epíleg. Una aposta segura que encisarà els amants dels clàssics.

Dansa teatralitzada. Gest, música i humor

Mar Gómez torna a La Villarroel del 23 d'agost al 4 de setembre per representar Aquí amanece de noche, un espectacle de dansa i teatre en què no hi pot faltar el seu sentit de l'humor tan característic i en què s'explica la història d'una coincidència i la trobada de cinc desconeguts en un motel de carretera perdut. Tot amanit per la gestualitat exagerada dels ballarins, pel to retro i per les referències a la música de Broadway.

Mercat de les Flors i Teatre Lliure. Dansa i cinema a la fresca

Amb la iniciativa d'arribar a nous públics, el Dansalona també ha programat activitats que no són purament dansa, com el cicle gratuït de cinema a la fresca a la plaça de Margarida Xirgu, on es projectaran les pel·lícules Hairspray (9 de setembre), La alegre divorciada (dia 16) i Billu Barber (dia 23). A més, també es faran quatre rutes per la ciutat (Gràcia, Rambles, Meridiana i Paral·lel), en què hi haurà diverses activitats relacionades amb la dansa.

Dansa integrada. Al Sant Andreu Teatre

Croi Glan és la companyia de dansa integrada més reconeguda d'Irlanda i oferirà una sessió doble, el 17 i el 18 d'agost, al SAT! amb els espectacles This is i On the wall , treballs d'avantguarda en què actuen ballarins discapacitats i no discapacitats.

Dansa i teatre físic. Cicle al Tantarantana

Setè cicle de dansa i teatre físic al Tantarantana Teatre, del 14 de setembre al 2 d'octubre, amb la participació de set companyies.

stats