Xarxes
Societat 23/07/2012

Debat a Twitter sobre l'oportunitat de criticar les retallades en prevenció durant els incendis

Diversos usuaris han recordat que s'ha reduït el pressupost de la Generalitat en aquest àmbit, però d'altres consideren que ara no és moment de parlar-ne

Ara
2 min

Barcelona"Bombers que us han retallat el sou: gràcies per no retallar el vostre esforç", va piular aquest diumenge al vespre l'editor Ernest Folch. El missatge va generar moltes reaccions, en bona part contràries, d'altres usuaris que consideraven "inoportú" obrir aquest debat en plena lluita contra els incendis de l'Alt Empordà. El sociòleg Salvador Cardús, per exemple, va respondre que aquella opinió "ratllava la indecència", la qual cosa va donar lloc a una conversa entre tots dos en què Cardús defensava que "burxar en el drama de la impotència financera del país, com si fos una decisió gratuïta i arbitrària del Govern contra els Bombers" estava fora de lloc, mentre que Folch argumentava que "la situació financera no es pot convertir en la coartada per no poder fer cap crítica".

També Gemma Galdón, directora del programa de Polítiques de Seguretat de la UOC, va encendre la polèmica en recordar que el pressupost de la Generalitat per al 2012 ha reduït en un 34% l'aportació en matèria de prevenció, extinció d'incendis i salvaments, un 52% en Protecció Civil i un 95% en Bombers, una afirmació que alguns tuitaires van titllar de "demagògica". En resposta a l'opinió de Galdón, un usuari que es presentava com a voluntari al Bages es preguntava si "és prudent, mentre hi ha incendis, encendre els ànims", a la qual cosa Galdón contestava que "els ànims estan encesos des de fa temps", i insistia que "el pressupost és irresponsable". A més, demanava: "Reflexioneu els de l'"això no toca". Vaig fer el mateix tuit fa setmanes i ho he denunciat pertot. Oportunisme 0, indignació 100". Amb tot, l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó, l'acusava d'estar fent "oportunisme de molt mal gust".

També es van sumar a criticar les retallades del Govern el cantautor Cesk Freixas, que lamentava: "Quan cremava el País Valencià, era legítim criticar les retallades del PP. Ara crema l'Empordà i no podem criticar les retallades de CiU? Au, va!". Feixas, a més, es va dedicar a retuitejar nombrosos missatges del periodista Roger Palà amb dades sobre la reducció pressupostària en prevenció d'incendis.

stats